30
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Körfez'de 10 mavi bayrak

Balıkesir'in Körfez bölgesinde 10 mavi bayrak dalgalanıyor. 

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı, Foundation For Environmental Education (FEE) tarafından yapılan inceleme sonucu tespit edilen mavi bayrakların konulmasına başlandı. Bu bayraklardan Ayvalık'ta 2, Karaağaç'ta 3, Burhaniye'de 3, Altınoluk'ta 2 olmak üzere toplam 10 mavi bayrak Edremit Körfezi'ne gönderildi. 

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "2000 yılında mavi bayrak ile tanışan ilçemizde mavi bayraklarımızı bu yıl da sahillerimizde dalgalandırmaya devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. 

Bir yerin "mavi bayrak" alabilmesi için "su kalitesi", "can güvenliği", "donanım ve hizmetler", "çevre eğitimi ve bilgilendirme" ile "çevre yönetimi" kriterlerine bakılıyor. Bir yıl boyunca 15 günde bir deniz suyu analizi yapılırken olumsuz durumda bayrak iptal edilebiliyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burhaniyeli IP: 79.214.75.xxx Tarih : 22.06.2008 07:22:27

Belediyeden ricam; Yat turu yapan hemserilerimizin,o müzigi son sesine kadar acip caybahcelerinde olsun kumsalda olsun bizleri rahatsiz ediyor,adam iskelede okunan ezani bile duymuyor,arkamda arkadan ezan sesi limandan arabada 5 evde 15 :-)) gecen yilmiydi ne,arabada 5 evde 15 ankarali namikmidir ne ise iste,yav ayip be kardesim ayip,o tur kayiginin icindekiler aile degilmi ya,ben ögretmen eveleri plajinda utaniyorum,adamlar göbek atiyor cikista :-)) bize neler oldu eeyyy millet.Nereyeeeeeeeee ( Mavi bayragi kutluyoruz ) dibi balcikta olsa cocuklarda ve bede deride lekede biraksa,asin bir bayrak hersey süt liman,tebrik ederim,gecen yilda bayrak vardi,ayagini hizla suyun üzerine cikar bak dipteki pislik nasil yukariya cikiyor,mikroskoba gerek yok o balcigin ne oldugunu analiz etmek icin,1987 lerdeki deniz ile simdiki deniz aynimi,yoksa dahami temiz.Liman kurallari daha sert olmali diyorum,kanunlar ve yasaklar aninda maduriyet yasandiginda hemen önlem alinip yenilenmeli gelistirilmeli her alanda.kanunen bu böyle bu söyle,kardesim o kanun cikali dünyada neler degisti,ama malesef biz de osmanlidan kalan kanun madeleri bile vardir daha :-))