13
Haziran
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Korsan kitap operasyonu

EDREMİT’TE KORSAN KİTAP OPERASYONU

Balıkesir’in Edremit ilçesi ve bazı beldelerinde polis tarafından yapılan operasyonlarda sahte bandrollü ve usulsüz olan toplam 3 bin 555 adet kitaba el konuldu.

Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması, Korsan Yayıncılığın Önlenmesi ve alınması zorunlu sertifikaların alınıp alınmadığının tespiti ile ilgili olarak il ve bağlı ilçeler genelinde 5846 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren işyerlerinde denetimlerin yapılması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Başkanlığı’nda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü-Vergi Dairesi Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı görevlilerince teşekkül ettirilen “Bandrol Denetim Komisyonu” ve “Sertifika Denetim Komisyonu” denetimlerine hız verdi.

Geçtiğimiz gün, Edremit ilçesi, Akçay ve Altınoluk beldelerinde yapılan denetimlerde; 5 işyerinde “5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” ile “Bandrol Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerini ihlal eder nitelikte ve satışa hazır vaziyette; 954 adet sahte bandrollü kitap, bin 393 adet usulsüz bandrollü kitap, bin 208 adet bandrolsüz kitap olmak üzere toplam 3 bin 555 adet korsan kitap tespit edilerek, adli tahkikat yapılmak üzere kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

Ayrıca, sertifika almaksızın faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 işyeri hakkında 5846 sayılı Kanunun Ek-10 Maddesinde belirtilen; “……. On bin Türk Lirasından Elli bin Türk Lirası’na kadar idari para cezası uygulanır” hükmü gereği idari işlem yapılacağı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Başkanlığı’nda oluşturulan “Bandrol ve Sertifika Denetim Komisyonları” tarafından il ve ilçelerde 5846 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerin bu çerçevede artarak devam ettirileceği, korsan yayım ve dağıtım faaliyetleri ile sertifika almaksızın faaliyet gösteren işyerlerine yönelik mücadelenin ise kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.

EDREMİT’TE KORSAN KİTAP OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 17:23:00
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 19:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?