22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Köy okulunda laboratuar sevinci

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Ortaoba Köyü'ndeki Ortaoba İlköğretim Okulu'na Edremit, Kadıköy ve Zeytinli belediyeleri, 19 Piyade Tugay Komutanlığı ile hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan fen laboratuarı açıldı. 

19. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, emekli Albay Metin Erdemli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve işadamı Ali Timur'un katkılarıyla yapılan fen laboratuarının açılış kurdelesini Tuğgeneral Paç, Bozbey ve Sezgin İnan birlikte kesti.

 2 mikroskop, 2 tepegöz, fizik, kimya ve biyoloji ile ilgili tüm malzemelerin bulunduğu donanımlı fen laboratuarın yaklaşık 10 bin YTL'ye mal olduğu açıklanırken, 8 derslikli, 1 anasınıflı ve 200 öğrencili köy okulun müdürü Meral Özhan yardımları dokunan kurum kuruluş ve şahıslara teşekkür etti.
 
Üç mahallesi, 640 hanesi ve 2 bin 400 nüfusa sahip köy okuluna açılan fen laboratuarı sayesinde yeni neslin daha modern şartlarda eğitim göreceklerini belirten okul müdürü Meral Özhan, "Okulumuzun açılışından bugüne bizlerin yanında olan tüm resmi ve özel kuruluşlara, hayırsever işadamlarımıza ve vatandaşlara sonsuz teşekkürler ederim. Yapılan bu fen laboratuarı sayesinde öğrencilerimiz modern teknolojiyi kullanarak eğitim görme imkanı bulacaklar" dedi.
 
Açılış töreni öncesi okul bahçesinde toplanan öğrencileri selamlayan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Paç, öğrencilere, "Kimler komutan olmak istiyor, kimler öğretmen olmak istiyor" diye sordu. Komutan olmak istediğini parmak kaldırarak belirtenlerin hepsi erkek öğrenciler olurken, öğretmen olmak isteyenler ise karışık olarak parmak kaldırdı. Öğrencilerin okuduğu Atatürk şiirlerini dinleyen protokol duygulu anlar yaşadı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 16:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?