18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Köylülerin domuz isyanı

Edremit'te, dağ köylüleri, tarlalara ve zeytinliklere zarar veren domuzlara karşı sürek avı yapmalarına izin verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Yeni Av Kanunu ile sürek avının yasaklanması sebebiyle Kazdağları’nda sayıları artan domuzların köylere inerek tarla ve zeytinliklere zarar vermesi köylüleri canından bezdirdi.

Köylüler sürek avının yeniden yapılması için imza toplayarak, ilgili Bakanlıklara göndermeye hazırlanıyor. Dereli Köyü Avcılık ve Nişancılık Kulübü Başkanı Nuri Özdemir, 2 yıldır sürek avının yasaklanması yüzünden bölgede domuz sayısının arttığını ve dağda yiyecek bulmakta zorlanan bu hayvanların tarlalara indiğini belirterek, "Domuzlar mahsule zarar veriyor. 2 yıldır verdikleri zarardan bıktık. Tarlalardaki ürünlerin yanı sıra taştan yapılan setleri yıkıyorlar. Yetkililere mağduriyetimizi iletmemize rağmen bir çare bulunamadı" dedi.

Özdemir, köylülerin domuz korkusundan tarlalarına gidemediklerini ileri sürerek, "Sürek avı ile hem dağda fazla hayvan üremesi önleniyor, hem de köylülerin tarlaları telef edilmekten kurtuluyor. 2 yıl öncesine kadar her sene belli zamanlarda kontrollü şekilde sürek avı yapıyorduk. Yine sürek avına müsaade edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Dereli Köyü’nde başlayan imza kampanyasına diğer dağ köylülerinin de destek verdiği öğrenildi. Kazdağları eteklerinde 13 köyün bulunduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?