16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Küçük Erol'un hayat mücadelesi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Erol Şenal, annesinin yaptığı eşyaları satarak okul harçlığını çıkartıyor. 

Beldenin Merkez Niyazi Erol İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Erol Şenal, annesinin evde dokuduğu heybe ve kışlık patiklerle evde yapılan kuru limon kekiklerini satarak okul harçlığını çıkarıyor. Okul saatleri dışında turistik beldenin çay bahçelerini ve merkezi yerlerini dolaşan küçük Erol, sempatik yaklaşımıyla müşteri buluyor. Anne, baba ve ağabeyinin küçük bir halı dükkanları olduğunu söyleyen Erol, "Bizim küçük bir halı dükkanımız var. Ama maddi durumumuz pek iyi değil ve benim de okumam gerekiyor. Bu sebeple okul masraflarımı aileme ödetmemek için ben de işe koyulmak istedim. Annemin evde yaptığı kekikleri, el emeğiyle dokuduğu heybe ve kışlık yün patikleri satıyorum. İnsanlar bana ilgi gösteriyor ve eli boş dönmüyorum. Kendi harçlığımı çıkartıyor ve hiç de utanmıyorum. Ben sanırım yaşam mücadelesine biraz erken başladım ama şikayetçi de değilim" dedi.
Küçük Erol'u okul kıyafetleriyle satış yaparken gören turistler ve yerli vatandaşlar, ihtiyaçları olmasa bile Erol'a yardım için bir şeyler satın alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 19:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?