22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Mağaza gibi muhtarlık

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Özcan, muhtarlık binasının bir bölümünü 2. el giysi mağazasına döndürdü. 

Belediyenin tarafından her mahalleye bir park sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında muhtarlık binası da yenilenen Cumhuriyet Mahallesi'nde, muhtar Ali Özcan'ın başlattığı 2. el giysi kampanyası sayesinde muhtarlığa yüzlerce giysi getirildi. Kısa sürede tahminlerinin üzerinde yardım geldiğini belirten muhtar Özcan, muhtarlık binasının doktor odasını, doktor tayin edilene kadar 2. el giysi mağazasına gibi kullanıyor. Kendi imkanlarıyla temin ettiği mağaza reyonları ve giysi askıları sayesinde, odada sergilediği giysileri ihtiyaç sahiplerine veren muhtar Ali Özcan, halkın yardımlarına aracılık etmenin gururunu yaşadığını söyledi. 

Muhtar Özcan, "Ben mahalle muhtarı olarak, halkın kullanmadığı ikinci el giysilerin asıl ihtiyaç sahiplerine iletilmesinde aracılık yapıyorum. Binamızın şimdilik boş olan odasını kendi imkanlarımızla 2. el giysi mağazası gibi döşedik. Böylelikle ihtiyaç sahibi kimseler burada ihtiyaç duyduğu eşyayı kolaylıkla bulup alıyor. Yapılan yardımlar arasında en dikkat çekici giysi ise, gördüğünüz gibi hemen dikkatleri üzerine çekiveren bu gelinliktir. Hayırsever bir yeni evli çift bu gelinliği bize getirdi. Giysi kampanyamız halkın destekleriyle sürecektir. Bu arada, yine vatandaşların getirdiği ansiklopedi türü kitaplarından oluşan küçük bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphanemizden de öğrenciler faydalanıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 18:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?