20
Mayıs
2024
Pazertesi
EDREMİT - BALIKESİR

Mahalli Basının sorunları Edremit'te masaya yatırıldı...

Bilgi Üniversitesi Türk Devrim Tarihi, Marmara Üniversitesi Kitle İletişim Sosyolojisi Öğretim Görevlisi ve gazeteci-yazar Barış Doster, Zeytin Radyo’da düzenlenen toplantıda, ilçedeki basın mensuplarıyla Anadolu basınının meselelerini tartıştı.

Bölgedeki gazeteler hakkında bilgi alan Doster, Anadolu basınının imkansızlıklar ve zor şartlar altında mücadele verdiğini söyledi.


Bölgedeki meslek kuruluşları ve diğer sivil toplum örgütleri tarafından bir havuz oluşturularak, bu fon ile mahalli basına destek olunabileceğini belirten Doster, "Yerel basın şu an küçük ilan, reklam ve resmi ilanlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Tabana yayılmış çoklu katılım sistemi sağlam ve kalıcı olacağı gibi çok seslilik de korunmuş olacak. Bu gücün desteği ile yerel basın ekonomik yönden destekleneceği için gazeteciler daha rahat ve bağımsız çalışma ortamı bulacak" dedi.


Mahalli basının demokratikleşme de önemli bir yeri olduğunu ifade eden Doster, özellikle Anadolu basının ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi. Doster, "Kuva-i Milliye hareketlerine Anadolu basını destek vermiştir. Hasan Tahsin, Cemal Kuntay, Yunus Nabi Abalıoğlu, Halit Rıfkı Atay gibi Anadolu gazetecileri bu birkaç isimden biridir. Anadolu basının görevi sadece haber yapmak değildir. Halk herhangi bir sıkıntısı olduğunda yetkililerden önce yerel basına giderek çare arar. Bu yüzden yerel basın aydınlatıcı, yönlendiricidir. Yaygın basında ise plazadaki gazeteciler halktan kopuktur" diye konuştu.


Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç da, ilçedeki basın çalışanların böyle bir çatı altında toplanmasına sevindiğini belirterek, basın dayanışmasının önemli olduğunu vurguladı.
Toplantıya Başkan Şadan Aytaç, çok sayıda gazeteci ve Belediye Basın Müdürü Nazmiye Günay katıldı.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 20:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?