19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Maranki artık bitki özü kullanacak

MARANKİ İLE DURUKAN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Bitki tozları ile insanlığa şifa sunan Prof. Dr. Ahmet Maranki, buluşlarıyla bilim dalında Nobel ödülüne aday gösterilen Faruk Durukan ile iş birliği yaptı. Maranki, bundan sonra ürünlerinde bitki tozu yerine bitki özü kullanacak ve tavsiye edecek.

Prof. Dr. Ahmet Maranki, bir süredir Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki bir otelde kozmik bilim ve bitkilerle sağlıklı hayatı önemseyen insanlara seminerler veriyor.

Dünyanın en gelişmiş ve Türkiye'nin tek bitki özü (ekstrakt) üretebilen tesislerine sahip olan ve bilim dalında Nobel ödülüne aday gösterilen Türk bilim adamı Faruk Durukan'ın bitkiler üzerine yaptığı çalışmalarını yakından takip eden Maranki, yaptığı görüşmeler neticesinde Durukan ile iş birliği yoluna gitti. Maranki, Durukan'ın ürettiği bitki özleri sayesinde çalışmalarının hız kazanmasını sağlayacak.

Bitki tozlarına nazaran bitki özlerinin kat kat daha etkili olduğunu kaydeden Durukan, Maranki'nin bitki özleriyle hastalarını çok daha süratle tedavi edebileceğini, bunun ülkemizdeki sağlık alanında devrim olacağını savundu.

 

EDREMİT KÖRFEZİ SAĞLIK TURİZMİNE AÇILACAK

Otel salonunda hazırlattığı masada bitki tozlarıyla yapılan sağlıklı yemekleri basın mensuplarına tanıtan Maranki ise, gerçek bir yemek masasında alınması gereken tüm vitamin ve minerallerin büyük bir kısmının sadece bir öğünde yenilebileceğini gösterdi. Farklı yemek türlerini anlatan Prof. Dr. Maranki, Edremit Körfezi'nin yakın zamanda sağlık turizminde ülkenin ve dünyanın önde gelen bölgesi olacağını söyledi. Edremit Körfezi'ndeki Kaz Dağları ve Marda Dağları'nda dünyada hiçbir yerde rastlanmayan

birçok şifalı bitki yetiştiğine dikkat çeken Maranki, Durukan'a bu alanda yaptığı araştırmalar dolayısıyla teşekkür etti.

"Kozmik bilim ve bilinçle yaşam enerjisi" konulu seminere basın mensuplarını da davet eden Prof. Dr. Ahmet Maranki, bitki özleri kullanılarak yapılan gıda, sağlık ve kozmetik ürünlerini anlattı ve Durukan'ı tanıttı. Durukan, maksadının Türk AR-GE'sini dünya AR-GE'sinin üzerine çıkartmak olduğunu vurguladı.

MARANKİ İLE DURUKAN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
MARANKİ İLE DURUKAN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 12:55:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 14:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?