18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Mavi bayrak tartışması

Uluslararası ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nca verilen mavi bayrak için, Edremit ve beldelerindeki sahillerin durumu tartışılıyor.

Çevre Eğitim Vakfı’nın yanında, Sağlık, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman Bakanlıkları’nın kontrolünde verilen mavi bayrak için, deniz temizliğinin yeterli olmadığı, plajların düzeni ve kriterlere uygunluğunun da önemli olduğu ifade edildi. Plajlarda can kurtaran, ilk yardım, tuvalet, soyunma kabinleri bulunması ve hayvanların sokulmaması gerektiği, ancak Edremit sahillerinde bu kriterlere uygun plajlar bulunmadığı ileri sürüldü.

Edremit Körfezi Belediyeler Birliği (EKBB) Başkanı ve Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, mavi bayrak için gerekli kriterlerin yerine getirilmesinin yeterli olmayacağını, Edremit sahillerinin tabii yapısıyla mavi bayrak alamayabileceğini söyledi.

Mavi bayrağın gerekli standartları taşıyan plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olduğunu kaydeden Aytaç, "Mavi bayrak, temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli bir çevrenin sembolüdür. Turizmin gelişmesinde önemli bir faktördür. Mavi bayrak almak yalnızca belediyelerin çabasıyla değil, gerekli bakanlıklara bağlı kamu kurumlarının ortak çalışmasıyla alınır" dedi.

Önceki yıllarda Edremit’te bazı sahillere mavi bayrak verilirken, bu yaz verilmedi. Önümüzdeki yıl için ise Altınoluk (5), Güre (2), Akçay (3) ve Zeytinli (2) Beldeleri’nden toplam 12 nokta mavi bayrağa aday oldu. Her 15 günde bir belirlenen noktalardan numune alınarak tahlil yaptırıldığı, bunların Eylül ayına kadar devam edeceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?