13
Haziran
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Meclis toplantısı canlı yayında

3 BİN 225 BELEDİYE ARASINDA EDREMİT BELEDİYESİ’NİN FARKI

Ülke genelinde hizmet gösteren 3 bin 225 belediye arasında meclis toplantılarını halka canlı olarak yayınlayan Balıkesir’in Edremit Belediyesi, Şubat ayı meclis toplantısını da 2 radyodan canlı olarak yayınladı.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın göreve geldiği günden itibaren tüm belediye meclis toplantılarını halka radyolardan canlı olarak duyurma projesi, ülke genelindeki 3 bin 225 belediyeye örnek oldu. Son olarak 2011 yılı Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nı gerçekleştiren Edremit Belediyesi, bu toplantıyı da 2 radyodan halka canlı olarak yayınladı. 12 ana gündem ve 9 ek gündem maddesi olmak üzere toplam 21 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıyı, bölgedeki yerel ve yaygın basın temsilcileri ile birlikte Kanal Avrupa televizyonu ekibi de takip etti.

 

BELEDİYE MEZBAHASI 2 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

Toplantının birinci gündem maddesini oluşturan Belediye Mezbaha Tesisi’nin kiraya verilmesi konusu anlatıldı meclis üyeleri tarafından karara bağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, mezbahanın belediyeye yük ve zarar getirdiğini söyledi. Meclis üyeleri ise, sunulan teklifi değerlendirdi ve oy birliği ile Belediye Mezbaha Tesisleri’nin 2 yıllığına kiralanmasını uygun gördü.

İlçenin geleceğini ve stratejik gelişimini önemli ölçüde etkileyecek olan Edremit Belediyesi’nin 2011 – 2015 yıllarına ait hazırlanan 5 yıllık Stratejik Plan, meclisin 2. Ana gündem maddesini oluşturdu. Stratejik gelişme planı alanı olarak uygun görülen TOKİ Konutları’nın da yer aldığı Ciğertepe mevkiindeki Atatürk Mahallesi’nin arka kısmı ile ilgili hazırlanan dosya ve dokümanlar meclis üyelerine takdim edildi. Ulaşım bakımından büyük güçlükler yaşanan mahallede yapılacak olan yeni düzenlemeler sayesinde, ulaşım için kullanılan tek yola, arka kısımdan eklenecek yeni yollar göze çarpıyor. Sık sık yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarının yaşandığı mahalleye çıkış yolu sorunun çözülecek olması bile toplantıya katılan vatandaşları heyecanlandırdı.

 

EDREMİT’İN YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ AÇIKLANDI

İlçenin genişleme biçiminin tarımsal arazilere dokunulmadan gerçekleşebilmesi için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve, “TOKİ bölgemizde, yani yeni adıyla Atatürk mahallemizde yeni imar çalışmaları yaptık ve mahallenin arka kısmına doğru düzenli bir genişleme şeması çizdik. Mahalleye ulaşım için arka taraftan daha geniş yollar yapılacaktır. Bu da mevcut konutlarda yaşanan hayati durumdaki yol tehlikesini ortadan kaldıracaktır. Ayrıca, mahallenin hemen hemen içinden geçen ve 10 küsur yıldır yapılmayı bekleyen çevre yolunun bu yıl tamamlanması için girişimlerimiz sürüyor. İnşallah bu yol bu yıl içinde ulaşıma açılacaktır ve artık şehir merkezimizden ağır tonajlı kamyonlar geçmeyecektir. Şehir içlerinde yasaya göre en fazla yüzde 15 eğim olması gerekiyor. Fakat, eski Belediye Başkanı ve Kurtuluş bey yasayı delerek bir yolunu bulmuş bu şaheser TOKİ yollarını yapmış. Bu yoldaki eğimi tartışmak bile istemiyorum. Artık olan olmuş. Biz önümüze bakıyoruz ve bu yeni kentsel dönüşüm projemiz sayesinde konutlara birkaç yerden rahat ulaşım sağlanacaktır. Bu çalışma çok güzel bir kentsel yapılanma oldu. Bu proje Edremit’in şehirleşmesinde çok büyük bir adımdır” diye konuştu.

 

ŞEHİR İÇİNDE KÜÇÜK TRAFİK DÜZENLEMELERİ YAPILDI

Meclis toplantısının gündem maddeleri arasında yer alan Belediye Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kadrolu olarak çalışan personellerin 2011 yılı fazla çalışma bedelleri 207’şer TL olarak belirlendi. Toplantının göze çarpan önemli gündem maddeleri arasında yer alan bir diğer konu ise, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu önünden geçen caddede oluşan yoğun trafik ve oluşan kaza tehlikesi için tedbir alınması konusu idi. Bahse konu cadde ile ilgili detaylı bir çalışma yapan Belediye Meclisi Trafik İhtisas Komisyonu, caddenin tek yönlü olarak trafiğe açık tutulması halinde öğrenci giriş ve çıkış setlerinde oluşan kaza riskinin en aza indirileceğini açıkladı ve bu kararı tüm meclis üyeleri onayladı. Ayrıca, görülen lüzum üzerine Ulugaraj Caddesi’nin 7 ve 5. Sokakları araç trafiğine kapatıldı.

 

HAVAALANI’NIN İSMİNİ DEĞİŞTİRMEKTE KARARLILAR

Edremit Kent Konseyi’nin gönderdiği karar metnini de inceleyen Edremit Belediye Meclisi, Balıkesir Körfez Havaalanı adı verilen ve en çok kısmı Edremit Belediyesi mücavir alanı sınırlarında olan havaalanının isim değişikliği talebini yeniden şehir gündemine taşıdı. Balıkesir Körfez Havaalanı’nın isminin, Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilmesini isteyen Edremit Belediye Meclisi, bu isteği yasal olarak yetkili makamlara ulaştırma kararını yineledi. Kent Konseyi ve Edremit belediye Meclisi’nin ortak talepleri, yargı yoluyla da ülke gündemine gelecek. Konunun hassasiyet taşıdığını söyleyen başkan Kılıç, toplantıya katılan vatandaşların da görüşlerini aldıktan sonra, “Havaalanımızın isminde Edremit körfezi telaffuzunun açıkça belirtilmemesi nedeniyle yurt içi yolcularımız bile büyük sıkıntılar yaşıyor. Daha geçtiğimiz gün bir vatandaşımız, Ankara’dan Balıkesir il merkezine gideceği yerde Edremit ilçesine gelmiş. Çünkü aldığı uçak biletinde Balıkesir yazıyor. Gecenin bir saati vatandaşlar burada ve il merkezimizdeki havaalanında mağdur oluyor. Bu sıkıntının tek çözümü isim değişikliği ile olur. Zaten Balıkesir’de 3 adet körfez bulunuyor. Yolcuların aldanmaları bu durumda artacaktır” dedi.

 

TÜRKİYE’YE TEK VE ÖRNEK OLAN CANLI YAYIN UYGULAMASI

Edremit Belediyesi’nin Türkiye’de örnek bir hizmete imza attığını her fırsatta vurgulayan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, toplantıların halka radyolar aracılığıyla canlı olarak yayınlanması konusunu anlattı. Edremit Belediyesi’nde kendi yönetimi zamanında hiçbir şeyin kapalı kapılar ardında görüşülmediğini ve hiçbir kararın gizlice alınmadığını gururla söyleyen başkan Kılıç, “Biz tüm meclis toplantılarımızı halka canlı olarak radyolardan verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Şu anda ilçemizin 2 yerel radyosu bu toplantıyı halka canlı olarak duyurmaktadır. Ve bizleri şu anda tüm Edremit halkı dinlemektedir. Biz var olduğumuz sürece bu yayınlar hiç susmayacaktır. Bu sistemi bizden sonra göreve gelen belediye yönetimi uygulayamadı. Sanırız çekinceleri vardı. Bu ülke genelinde eşsiz ve örnek bir uygulamadır. Bakın, uygulamamızı ilginç bulan Kanal Avrupa Televizyonu da şu an burada ve bu hizmeti tüm ülkeye duyuracak” diye konuştu.

 

İKTİDAR PARTİSİ İLÇE BAŞKANI TOPLANTILARA ÇAĞRILIYOR

Hemen hemen her meclis toplantısına katılan MHP ve CHP ilçe başkanlarının yanında İktidar partisinin İlçe Başkanı’nı da görmek istediğini defalarca dile getiren başkan Tuncay Kılıç, isteğini tekrarladı ve, “Bu mecliste grubu olan iktidar partisinin ilçe başkanı, neden bu toplantılara katılmıyor ve buradaki partili arkadaşlarının yanında durmuyor buna pek anlam veremiyorum. Bakın her toplantımızda CHP ve MHP ilçe başkanları ve hatta Kadın Kolları bile oluyor. Biz yine kendilerini burada görmekten mutluluk duyacağımızı ifade ediyor ve kendisini bir dahaki toplantımıza davet ediyoruz” diye konuştu.

2 buçuk milyon TL borcu olduğu öne sürülen Edremit Jeotermal A.Ş.’nin müdürünü de toplantılara davet eden başkan Kılıç, şirketin yüzde 75’inin özel olduğunu, yüzde 25’inin belediye bünyesinde olduğunu dile getirdi. Yoğun bir talep olmasına ve hizmet için vatandaşlardan paralar toplanmasına rağmen ilçenin İnönü Caddesi’ne jeotermal hizmeti verilmemesi konusunu anlatan meclis üyeleri, şirketin genel müdürünün toplantılara katılarak istek ve şikayetleri değerlendirmesini istedi. Edremit’i Edremit yapan en önemli özelliklerden birisinin jeotermal hizmeti olduğunu söyleyen başkan Kılıç, maalesef jeotermal hizmetinin düzgünce verilememesinden dolayı bu gururu taşıyamadıklarını dile getirdi. Şirket ile ilgili inceleme başlattıklarını söyleyen başkan Kılıç, gerektiği durumda şirketle olan anlaşmanın fesih edilebileceğini de söyledi.

Toplantının sonunda başkan Tuncay Kılıç, toplantı salonunda katılımcı olarak bulunan vatandaşlara da söz verdi ve görüşlerini aldı. Söz alan katılımcılar, Edremit Belediye Meclisi’nin örnek bir sükunet ve verimlilik içinde tecrübeyle yönetildiğine şahit olmaktan dolayı mutlu ve huzurlu olduklarını ifade etti.

3 BİN 225 BELEDİYE ARASINDA EDREMİT BELEDİYESİ’NİN FARKI
3 BİN 225 BELEDİYE ARASINDA EDREMİT BELEDİYESİ’NİN FARKI
3 BİN 225 BELEDİYE ARASINDA EDREMİT BELEDİYESİ’NİN FARKI
3 BİN 225 BELEDİYE ARASINDA EDREMİT BELEDİYESİ’NİN FARKI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 16:22:00
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 17:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?