16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Misafirperverliğimize hayran kaldılar

'Hareket ve Müzik Terapisi' konulu proje çalışması kapsamında Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesine gelen 20'ye yakın Alman öğretmen ve öğrenci, Türk misafirperverliğine hayran kaldı. 


Almanya'da Halk Eğitimi Merkezi niteliğindeki Pestalozzi -Fröbel-Haus kurumundan 2 öğretmen ve 15 öğrenci, proje çalışması kapsamında 2 günlüğüne geldikleri Zeytinli İlköğretim Okulu'nda 3. ve 4. sınıflarla etkili diyaloglar kurdular, şarkılar söylediler ve el becerilerini geliştirici çalışmalarda bulundular. 

Bu arada Alman konuklar beraberinde Genç Tur Turizm Yetkilisi Rehber Filiz Sabahgil ve Okul Müdürü Hüseyin Malcı ile beraber Kaymakam Ekrem Büyükata ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'ı da makamlarında ziyaret etti. Almanlar, gördükleri bu ilgi karşısında Türk milletinin misafirperverliğine ve sıcak kanlılığına hayran kaldıklarını belirtti. 

Okul Müdürü Hüseyin Malcı, "Bu Alman gençlerimiz geleceğimizin kültür elçileri olacaklar ve Türk misafirperverliğini her zaman anlatacaklar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 00:05:28
Güncelleme :9 Mayıs 2007 Çarşamba 10:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?