18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Müdüre kesinti soruşturması

Edremit'te, bir ilköğretim okulu müdürü hakkında, öğretmenlerin maaşlarından izinsiz kesinti yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

9 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü İlyas Kılıç’ın, okulda görevli öğretmenlerin maaşlarından mutemet ücreti hakkı denilen para keserek, farklı bir hesaba aktardığı iddia edildi. Kesintileri fark eden öğretmenler, kendilerinden izinsiz olarak yapılan kesintilerin kanunsuz olduğu gerekçesiyle müdür hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Edremit Kaymakamlığı’na şikayette bulundu. Müdür hakkında hem idari, hem de adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul ve kurumlarda görevli personelin aylık ve diğer maddi haklarının gerek bankalar yoluyla gerek nakdi olarak ödenmesinin mutemetler vasıtasıyla yapıldığı, ancak gelen şikayetler sebebiyle mutemet ücreti alımının yasaklandığı vurgulandı.

Okulda görevli 16 öğretmenden Ekim 2004’te 75 YTL, Kasım 2004’te ise 105 YTL mutemet ücreti kesildiği belirtildi. Aynı uygulamadan diğer okullardaki öğretmenlerin de muzdarip olduğu öne sürüldü. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, İlyas Kılıç hakkında işlem başlatıldığını belirterek, soruşturma sonucunu beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?