23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Muhasebeciler başkanlarını seçti

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavir Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’nda üyeler, kaçak ve düşük ücretle çalışan muhasebecilerden yakınarak bu konuya çare bulunmasını istedi.

Kongrede M. Ömer Bilerlioğlu başkanlığındaki mevcut yönetim tek liste ile aday olarak oy birliği ile yeniden göreve seçildi. M. Ömer Bilerlioğlu başkanlığındaki yönetim kurulu M. Halit Karadut, Bülent Atacan, M. Vehbi Çetin, Serdar Şengören’den oluştu. Kongrede muhasebeciler, meslektaşları arasında birlik beraberliğin sağlanması için sosyal faaliyetlerin artırılması talebinde bulunurken, kaçak ve düşük fiyatlarda çalışarak haksız rekabet oluşturan muhasebecilerden şikayet etti. Muhasebeciler, bazı meslektaşlarının çeşitli baskılarla defter aldıklarını ileri sürerek buna çare bulunmasını istedi.

Balıkesir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Edremit Temsilcisi Serdar Şengören, bu sorunun yıllardır yaşandığını belirterek, bunu önlemek için vergi dairesi ile birlikte muhasebecilerin mükellef takibini sağlamak maksadıyla faaliyet belgesi hazırladıklarını; ancak bunu uygulamada başarılı olmadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 19:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?