29
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Nüfus Müdürlüğü’nden önemli uyarı

İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN EDREMİTLİ VATANDAŞLARA UYARI

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 820 kişinin halen nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmadığını hatırlatan İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, bir an önce bu vatandaşların müdürlüğe gelmelerini istedi.

Geçtiğimiz aylarda, İçişleri Bakanlığı valiliklerden, vatandaşların uyarılmasını isteyince Balıkesir’in Edremit ilçesinde de muhtarlar yollara düşmüş, kısa sürede binlerce vatandaşa ulaşılmıştı. Vatandaşların nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası olması için yoğun çaba gösteren İlçe Nüfus Müdürlüğü ve muhtarlıklar, 10 binlerin üzerinde olan rakamı 2011 yılının Mart ayında 3 bin 200’e kadar düşürmeyi başarmıştı.

İlçe Nüfus Müdiresi Renginur Ayan’dan edinilen bilgilere göre, Mart ayında 3 bin 200 olan TC Kimlik numarasız nüfus cüzdanı sahibi vatandaş sayısı, bugün itibariyle 820’ye düşürüldü. Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik numarası bulunmayan 820 kişiye seslenen müdire Renginur Ayan, “Muhtarlıklarımız ve İlçe Nüfus Müdürlüğümüz organize bir biçimde çalıştık ve 10 binleri 800’lere kadar düşürdük. Son olarak TC Kimlik nosu bulunmayan vatandaşlarımızın ikametlerine posta vasıtasıyla çağrı mektupları gönderdik. Şimdi bir çağrı daha yapıyoruz ve bu 820 kişiyi sıfıra düşürmek istiyoruz. Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşlarımızı İlçe Nüfus Müdürlüğümüze bekliyoruz. Bilinmelidir ki, artık tüm resmi işlemler sırasında nüfus cüzdanları üzerlerinde TC Kimlik Numarası isteniyor. Aksi takdirde resmi işlemler gerçekleştirilemiyor” dedi.

İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN EDREMİTLİ VATANDAŞLARA UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 17:06:02
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?