22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Öğrenci servisi tepkisi

Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, Edremit'teki okullara yolladığı öğrenci servisi araçlarının şehir içine alınmamasına tepki gösterdi. 

Daha öncede yaşanan okul servisi tartışması, okulların açılmasıyla tekrar yaşanmaya başladı. Her gün yaklaşım 300 öğrenciyi belediye otobüsleri ile Kadıköy'den Edremit'teki okullara taşıyan Kadıköy Belediyesi'nin servis otobüsleri, dün şehir girişinde bekleyen trafik polislerinin engeline takıldı. Alınan kararı uyguladıklarını belirten trafik polisleri, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan'ın iddialarına göre, otobüse aynı gün içerisinde iki kez ceza kesti. Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, beldesindeki yaklaşık 300 öğrencinin mağdur edildiğini söyledi. Yanlış yapıldığını vurgulayan İnan, "Beldemizden, belediyemizin otobüsleri aracılığıyla yer gün yaklaşık 300 öğrenci Edremit'e taşınmaktadır. Fakat son günlerde otobüslerimiz şehir girişinde durdurularak şehre alınmıyor. Çaresiz kalan otobüs personeli ise, öğrencileri şehir girişinde indirerek geri dönüyor. Bunanla birlikte dün de otobüsümüze aynı gün içerisinde, biri 160 YTL diğeri 108 YTL olmak üzere toplam 268 YTL'lik iki ayrı trafik cezası kesildi. Halka hizmet etmeye çalışan bir belediye otobüsüne bu kadar ceza çok değil mi? Belediyemizin bütçesi zaten zayıf. Asıl sorun kesilen ceza değil. Otobüslerin şehir içine alınmaması nedeniyle beldemizin öğrencileri yaya olarak şehir içinde kilometrelerce yol tepip okullarına ulaşıyor. Çünkü hepsi farklı okullarda eğitim görüyor. Bu öğrencilerin vebali ise bizim üzerimizdedir. Veliler, nasıl olsa belediye otobüsleri okula kadar çocuğumuzu bırakıyor düşüncesinde. Fakat durum ortada. bu uygulama yanlış. Bu işin içinde rant dönüyor olabilir. Konunun araştırılarak mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi. 

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ
Okullar açıldığı günden beri Kadıköy Belediyesi'nin otobüsleri ile okullarının önüne kadar rahatça gidip geldiklerini belirten Kadıköylü öğrenciler ise, iki gündür sıkıntı yaşadıklarından şikayet etti. Otobüsten şehir merkezi girişinde indirildikten sonra okullarına ulaşmak için kilometrelerce yolu yayan yürüdüklerini söyleyen bazı öğrenciler, "Biz otobüsten neden indiriliyoruz? Önceki günlerde otobüsler ne güzel okullara kadar gidiyordu. Şimdi ise, bir sürü yolu yayan yürüyoruz. Çok yoruluyoruz ve derslerde yorgunluktan uyukluyoruz. Bu böyle devam ederse nasıl ders anlarız bilmiyoruz. Ayrıca yollarda başımıza bir şey gelse ailemiz ne yapar? Biz okulumuzun önüne kadar ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 13:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?