24
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Öğrencilere hukuk dersi

Edremit eski Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kılıç, öğrencilere avukatlık mesleğiyle yeni TCK hakkında bilgiler verdi. Edremit Lisesi’nde üniversiteye hazırlanan öğrencilere, meslek seçiminde yardımcı olmak için düzenlenen konferansların bu haftaki konuğu Avukat Tuncay Kılıç oldu.

Kurallara uymadan yaşamanın mümkün olmadığını belirten Kılıç, "Bütün canlılar hukuki kurallara uymak zorunda. Hukuk, hava gibidir. Varlığında bir şey anlamazsınız, ama yokluğunda sistemin nasıl bozulduğunu, sizi nasıl etkilediğini görürsünüz" dedi.

Hayatının büyük bir bölümünün başkalarının meseleleriyle ilgilenmekle geçtiğini, kendi dertlerini unuttuğunu anlatan Kılıç, yeni Türk Ceza Kanunu’ndan da bahsederek, "Bütün dünyada ceza kanunlarında yazılı olan ne ise, suçu oluşturan haller de onlardır. Eğer kanunda yazılı olmayan herhangi bir durum meydana gelirse, o zaman suç oluşmaz. Örneğin bu dünyada vahşi hayvanları insanlara karşı korumak için kanun var. Bu durumdan biz mi utanacağız, yoksa hayvanlar mı?" diye konuştu.

Kılıç, avukatların suçluları niçin savunduğunu soran bir öğrenciye, "Suçlu insan savunulur. Suçsuz insan savunulmaz. Kasten yapılmış hareketlerin cezası vardır, ama kaza ile işlenmiş suçların cezası yoktur. Bunlar değerini ödeme gibi bir durum gerekebilir" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?