16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Okuldan 20 bilgisayar çalındı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Mesleki Eğitim Merkezi'ne giren hırsızlar 20 bilgisayar kasası, çok sayıda monitör ve projeksiyon cihazını çaldı. Okulun kapılarını da kıran hırsızlar izlerini kaybettirdi.

Edinilen bilgiye göre, Organize Küçük Sanayi Sitesi içinde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezi'ne gece saatlerinde hırsızlar girdi. 4 kişi olduğu tahmin edilen hırsızların okula, binanın arka tarafındaki camın demir parmaklıklarını keserek girdikleri anlaşıldı. Sabah saatlerinde okula gelen öğretmenler, içeriden hırsızlık yapıldığını fark ederek olay yerine jandarma ekiplerini çağırıldı. Jandarma kriminal ekiplere etrafta delil araştırması yaptı.

Okuldan 20 bilgisayar kasası, 3 LCD bilgisayar monitörü, 1 projeksiyon cihazının çalındığı tespit edildi. Hırsızların, idare koridorundaki kilitli tüm kapıları, okulun yangın köşesinden aldıkları teçhizatlarla kırdıktan sonra, bilgisayar laboratuarının da kapısını parçaladıkları anlaşılırken, müdür yardımcısı odasında bulunan çelik okul kasasını zorlayarak açamadıkları belirtildi.

Çalınan bilgisayarlarda okulun ve öğrencilerin dokümanlarının da olduğunu söyleyen idareciler, ana bilgisayarın da çalınmasıyla okulda sürekli kayıt yapan güvenlik kameraları görüntülerinin ana bilgisayarla birlikte kaybolduğunu belirtti. Jandarma ekipleri içeride çalışma yaparken bahçeye çıkartılan okul personeli, eğitim verememenin çaresizliğini yaşadı. Eğitime devam edilen okuldaki tahribata uğrayan kapılar tamir için yerlerinden sökülürken, personel ve öğrenciler, dağılan odaları topladı. Bilgisayarsız kalan öğrenciler ise, hırsızların bir an önce yakalanmasını istediklerini söyledi.

23 personel ve yaklaşık 800 öğrencisi bulunan okula, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçici olarak 4 adet bilgisayar gönderdi. Jandarma ekipleri olayı geniş çapta araştırıyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 15:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?