22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Onlar eğlenmiyor eğlendiriyor

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde bayram nedeniyle kurulan lunaparkta çalışan çocuklar, yaşıtları gibi eğlenmek yerine okul harçlıklarını çıkarıyor. Çocuklar, bayram boyunca lunaparkta çalışacaklarını söyledi.

Devlet Hastanesi yolu üzerinde kurulan lunaparkta en dikkat çeken nokta ise, bayramda okul harçlıklarını çıkarmak ve ailelerine yardım eden çocuklar oldu.

İlköğretim okulu öğrencileri olan Melek Kural (10), Melike Kural (8) ve Zümrüt Yanandemirci (9), Kurban bayramı boyunca lunaparkta çalışacaklarını söyledi.

Melek Kural, her bayram ailesine yardım ettiğini söyleyerek, "Bayramlarda çalıştığımız için gezemeyiz. Bugünler bizim ekmek paramızı çıkarma dönemi. Çalıştığımız için de babamız bize fazla harçlık verir" dedi.

8 yaşındaki Melike Kural ise, yaşıtlarına imrendiğini, ancak babasının çalışma sırasında arabalara binmesine kızdığını söyleyerek, "Zaten bindiğimizde başım dönüyor" dedi.
Dönen arabaya binmenin bir seansının 1 Yeni Türk Lirası (YTL)olduğunu belirten Kural, parası olmayan çocukları ise gizlice bindirdiklerini söyledi.

Lunapark, bayram nedeniyle kente inen köylülerin yöresel kıyafetleri ile rengarenk olurken, özellikle çocuklar, doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 00:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?