18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Özürlü gence paranga

Edremit İlçesi’ne bağlı Akçay Beldesi’nde, biri prangaya vurulan zihinsel özürlü 2 kardeşin dramı yürek parçalıyor.

Akçay Beldesi’nde yaşayan Basri-Aynur Ayrıbaş çifti, özürlü çocuklarının tedavisi için yardım eli uzatılmasını bekliyor. İşsiz baba Basri Ayrıbaş, 17 yaşındaki oğlu Ahmet’in kendisine ve çevresine zarar vermemesi için ellerini ve ayaklarını bağlamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Doğuştan zihinsel özürlü olduğu için etrafa saldırıyor. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördü; ama daha kötü oldu" dedi.

14 yaşındaki kızı Esra’nın da abisi gibi aynı rahatsızlığı bulunduğunu kaydeden Ayrıbaş, kendisinin ekonomik gücü olmadığını ifade ederek, "Kendim de belden ameliyat oldum. Oğlum yalnızca yanına beni yaklaştırıyor. Benim dışımda herkese saldırıyor. Bu yüzden ihtiyaçlarını karşılamak için yanında durmak zorunda kalıyorum. Ellerini, bacaklarını bağlamadan önce, evin camlarını, eşyalarını kırıyordu. Bu yüzden elleri, kafası parçalandı. İlaçlarla uyuşturuyoruz" diye dert yandı.

Ahmet’in elleri ve ayaklarının yalnızca üzeri değiştirilirken çözülüyor. Yaklaşık 1 yıldır elleri, ayakları bağlı olarak yatakta yaşayan Ahmet Ayrıbaş, gelen misafirlerin kendisini hastaneye götüreceklerini sanarak ağlayıp, yüzüne vuruyor.

Edremit
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?