22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Paris'te ölen köpeğe mezar taşı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde mermer ustası Mustafa Beke, yurt dışına sipariş üzerine mezar taşı ve büst yapıyor. 

İtalya'da güzel sanatlar okulundan mezun olan Ali Beke, yaptığı ilginç eserler sayesinde yurt dışından sipariş alıyor. Edremit İlçesi'ndeki tarihi çeşmelerin ve camilerin restorasyonunda aranan isimlerden olan Beke, "Ben baba mesleğini kendime ekmek kapısı olarak seçtim. Çok meraklı olduğum bu işin eğitimini yurt dışında gördüm. Mermer ve taş işlemesinde yapamayacağım şey yoktur. Edremit Körfezi'nde geçim kaynağı olarak zeytincilik sektörü ağırlıklı olduğundan, ölen vatandaşların mezar taşlarına genelde zeytin dalları işliyorum. Yurt dışından gelen turistler ve oradaki çevrem sayesinde piyasanın aranan ustalarından birisi haline geldim" dedi.
 
Son olarak, Fransa'nın başkenti Paris'te ölen Lassi ismindeki bir ev köpek için üzerinde şiir bulunan mezar taşı yaptığını söyleyen Beke, "Böyle ilginç siparişler de alıyorum. Bir ailenin ölen çok değerli köpeği için mezar hazırladım ve mezar taşına da sahiplerinin istedikleri şiiri işledim" diye konuştu. 

Beke, ayrıca Hollanda'da yaşayan bir aile için, kazada ölen oğullarının büstünü yaparak mermer mezara tespit ettiğini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 16:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musatafa IP: 88.255.54.xxx Tarih : 7.08.2008 16:34:12

yuh bee bune kardeşim bide ALLAH BAKİ yazmışınız ayıp yaa