22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Pazar yeri kavgası

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Çarşamba Pazarı'nda zabıta ekipleri ile pazarcılar arasında yer tartışması yaşandı. Giderek büyüyen tartışmaya polis ekipleri müdahalede bulundu. 

Pazarda sabah erken saatlerde zabıta ile bazı pazarcılar arasında münakaşa çıktı. Yaşyer köyü esnafı, bir süredir satış yaptıkları yerden başka bir yere alınmalarına tepki gösterdi. Orduevi mevkiinden pazara açılan ilk sokakta sergi açmak isteyen esnaf, zabıta ekiplerinin eski SSK Hastanesi yokuşunda gösterdikleri yeni yeri beğenmedi. Tartışma yaşanan sokağın dar olduğunu söyleyen zabıta yetkilileri, amacın yeni uygulama ile sokağı tek yönlü olarak pazarcılara açıp, insanların daha rahat alış veriş yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
 
Zabıta ekipleriyle bir süre tartıştıktan sonra belediye hizmet binası önüne yürüyen pazarcılar, daha sonra da kaymakamlığa giderek yetkililerle görüşmek istedi. Zabıta ekiplerinin ikazlarına ve yol göstermelerine aldırış etmeyen pazarcılar, yetkililerle görüşemeyince yeniden pazara döndü. Her hafta aynı yere açtıkları tezgahlarına yeniden açan pazarcılara zabıta ekipleri müdahalede bulundu. Yerlerini terk etmeyeceklerini söyleyen pazarcılar, "Bizi buradan kaldıramazsınız. Biz de diğer pazarcılar gibi aynı yerimizde kalacağız. Edremit suyunu bizim köyümüzden alıyor. Bize bunu yapıyorlar, biz de onların suyunu keseceğiz. Bizi yukarıya gönderiyorlar. Orada mallarımız çalınıyor. Buradaki yerimize müşteriler alıştı. Buradan ayrılmayacağız" dedi.
 
Pazarcıların direnişi karşısında çaresiz kalan zabıta ekipleri olay yerine polis çağırdı. Kısa sürede pazar yerine bir çok asayiş ekibi yönlendirildi. Polisin gelmesinin ardından gerginlik sona erdi. Birkaç pazarcı vakit kaybetmemek için yeni gösterilen yere giderek sergisini açarken, çoğunluk ise bekleyerek direneceklerini söyledi. Zabıta ve polis ekipleri, güvenlik bandı çektikleri kaldırımın civarında beklerken, direnen pazarcılar da ekiplerin gitmesini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 15:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat çakır IP: 88.246.116.xxx Tarih : 19.11.2007 22:46:45

zaten gariban köylünün kazandığı üç kuruş para onuda çok görüyor bu zabıtalar.zaten oldum olası şu edremit zabıtalarını hiç sevmem. zabıta olunca sanki belediye başkanıymış gibi hareket ediyorlar. bırakın köylüler istedikleri gibi satış yapsınlar. kime ne zararı var garibanların. köylü milletin efendisidir demiş ulu önder, ama bu sahnede onların efendiliklerine saygı göstermeyen insanlar var... edremitli olarak bu tür köylülere yaptırım yapılmasına son derece karşıyım saygılarımla