23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Pazarcılardan yer tepkisi

Edremit İlçesi’nde esnaf, Akçay pazarının gününün değiştirilmesine tepki gösterdi.
Edremit Belediyesi Kapalı Düğün Salonu’nda Terziciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, çok sayıda pazarcı katıldı.

Akçay Belediyesi tarafından pazarın Pazar gününden Çuma gününe alınmasına tepki gösteren esnaf, gerekirse sergi açmayacaklarını, Ankara’ya kadar giderek çare arayacaklarını söyledi. Akçay Belediye Başkan Vekili Sadi Öz, esnafların tepkilerini haklı bulurken, halk pazarı gününün yeniden incelenmesi için Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile görüşerek, esnafların teklifini ileteceğini bildirdi.

Toplantıya son anda katılan Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Edremit’te kapalı pazar kurulması için çalışma yaptıklarını ifade ederek, yer değişikliği konusunda ortak görüşün sağlanabileceğini kaydetti.

Terziciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Madanoğlu ise, Cuma günü bir çok yerde pazar olduğunu, esnafların zor durumda kalacaklarını ifade etti.

Madanoğlu, trafik sebebiyle pazarın günün değiştirilmesinin anlamsız olduğunu söyleyerek, "Pazar günü tatil olduğu için vatandaş gezerken pazarlık düzüyor. Pazar esnafının araçları için çare bulunur. Trafik halledilemeyecek sorun değil, ama esnafın ekmeği ile oynamak doğru değil" dedi. Madanoğlu, esnafları, tokatçı adı verilen dışardan gelen dolandırıcılara karşı uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 16:47:09
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 16:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?