28
Mayıs
2024
Salı
EDREMİT - BALIKESİR

Rehabilitasyon Merkezi'ne yeni kayıt

Balıkesir'in Edremit İlçesi Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni dönem kayıtlarının başladığı bildirildi.
 
Edremit Bedensel Engelliler Derneği çatısı altında eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Kasım ayından itibaren eğitim hizmeti verilmeye başlanacağı belirten Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır, görme engellilere, işitme engellilere ve bedensel engellilere konumlarına göre rehabilite eğitimi verileceğini bildirdi.
 
Halkın verdiği destekle özel eğitim merkezini açtıklarını ifade eden Emine Çakır, geçtiğimiz yıl eğitim merkezinde gönüllü öğretmenler tarafından 30 engelliye eğitim verildiğini bu yıl ise 150 engelliye eğitim vermeyi planladıklarını söyledi. Çakır, "3 yıldır gönüllü öğretmenlerle ve gönüllü annelerle 30 öğrencimizi haftada 2 gün eğitim verdik. Öğrencilerimizi sabah evlerinden aldık ve eğitim ve yemek sonrasında çeşitli aktiviteler gerçekleştirdikten sonra akşam evlerine geri bıraktık. Dünya Bankası tarafından hazırlanan proje ile alt yapısı tamamlanan eğitim merkezi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak profesyonelce hizmet vermeye başladı. Kadromuzda özel eğitim öğretmeni, usta öğreticiler, fizik tedavi uzmanı ve psikologlar görev yapıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 17:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muazzez ölçerler IP: 88.241.197.xxx Tarih : 17.12.2006 20:50:15
merhaba nasılsınız sizi seviyorum bütün dernek üyelerini ve arkadaşlarımı öpüyorum görüşmek üzere