22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Sağlık ocağına bakım

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Kadıköy Beldesi'nde hizmet veren sağlık ocağına bakım yapılarak kapasitesi artırıldı. 

Kapasite darlığı ve bakımsız olmasından dolayı Kadıköy Beldesi'nin nüfusuna yeterli gelmeyen Muzaffer Akpınar Kadıköy Sağlık Ocağı Tabipliği, Edremit Kaymakamlığı ve Kadıköy Belde Belediyesi'nin katkılarıyla bakıma alınarak kapasitesi artırıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan getirtilen ödenekler ve bazı kuruluşların katkılarıyla binanın iç ve dış dekorasyonunun baştan aşağı yenilendiğini belirten yetkililer, sağlık ocağının artık aylık ortalama 1200 hastaya bakabildiğini söyledi. 1 doktor, 8 hemşire ve 1 hizmetli görevlinin bulunduğu sağlık ocağına gelen hastalar, yapılan yenileme çalışmalarının süratli ve güzel olduğunu söyleyerek personele teşekkür etti.
Bundan önce sağlık ocağının kapasite yetersizliği ve kötü şartlarda hizmet vermesi sıkıntısından dolayı Edremit hastanelerine gitmek zorunda kaldıklarını belirten Kadıköylüler, "Edremit hastanelerinde de zaten yoğunluk oluyordu ve çok büyük sıkıntılar çekiyorduk. Her il, ilçe ve beldede olduğu gibi Kadıköy'ünde nüfusu giderek artıyor. Tabii ki hizmet kurumlarının kapasite artırımına gitmesi gerekiyordu. Kendi sağlık ocağımız olduğu halde hizmet sorunu yaşıyorduk. Artık sıkıntılarımız son buldu. Yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?