22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Sahte doktor tutuklandı

Üzerinde doktor amblemi bulunan otomobiliyle işyerlerini dolandırdığı ve muayene yaptığı öne sürülerek hakim karşısına çıkartılan sahte doktor, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Alınan bilgiye göre, doktor amblemli otomobiliyle Bursa ve Balıkesir il merkezlerinde kendini doktor olarak tanıtıp, sahte muayeneler yapan, esnaf ve vatandaşlara yüklü miktarlarda borçlar yapıp kaçan 40 yaşındaki H.G.İ. tutuklu yargılanıyor. Jandarma gözetiminde getirildiği Edremit Adliyesi'nden çıkan karara göre H.G.İ., tutuklu yargılanmak üzere Burhaniye Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. 

Balıkesir'deki resmi nikahlı eşini ve 2 çocuğunu bırakıp, dini nikahla yaşadığı M.E. (22) ile birlikte Edremit Körfezi'ndeki tatil beldesi Altınoluk'a gelen H.G.İ., 16 DR 998 plakalı ve üzerinde doktor amblemi bulunan özel otomobiliyle önce bir pansiyonu dolandırmıştı. Kaldıkları pansiyonun parasını sonra ödeyeceğini söyleyerek kayıplara karışan H.G.İ.'nin daha sonra bir eczaneden 800 YTL civarında ilaç aldığı, Balıkesir'deki bir kuyumcudan yaklaşık 700 YTL'lik altın aldığı ve bir taksiciyi de, "Kredi kartımın limiti doldu, sonra öderim" diyerek dolandırdığı iddia edilmişti. Daha evvel de 2 kişiyle dini nikahlı olarak yaşadığı öne sürülen ve medikal işi ile uğraşan son dini nikahlı karısı M.E.'nin yanında bir bayanı kürtaj için ön muayene yaptığı iddia edilen sahte doktor, Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı istihbarat timleri ve Altınoluk Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir kafede otururken yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Zanlı H.G.İ.'nin daha önce yağma, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, hırsızlık, kız kaçırma gibi 5 ayrı suçtan yargılanarak yaklaşık 5 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi. Adliyeye çıkartılan zanlı rahat tavırlarıyla basın mensuplarına, "Ben doktor değilim. Ben kimseye doktorum demedim. Kimseyi dolandırmadım. Para falan da almadım" demişti. Zanlının, Bursa ve Balıkesir il merkezlerinde doktor sıfatıyla kaç kişiyi dolandırdığını araştıran güvenlik güçleri, mağdur sayısının artabileceğini belirtmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 11:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?