18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Sanat evi açıldı, sıra sanat sokağında

Edremit'te 1'i seramik sanatçısı diğeri ressam 2 bayan sanatçı tarafından açılan atölye hizmete girdi. Eski Rum evlerin bulunduğu Çayiçi Caddesi'nde daha önce Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği tarafından kullanılan bina, sanat atölyesi haline getirildi. Resim ve seramik sanatını buluşturan ressam Latife Akın ve seramik sanatçısı Hayal Başar'ın hedefi, küçük de olsa oluşturdukları sanat evini geliştirerek bulundukları sokağı sanat sokağı haline getirmek.

Evin bahçesinde bulunan ve Latince adı Mangnolia olan asırlık manolya ağacının adı verilen sanat evinin herkese açık olduğunu belirten ressam Akın, ilçede en büyük eksiklik olan sanat galerisi olarak da burasını değerlendireceklerini söyledi. Akın, bulundukları yerin özel bir yer olduğunu belirterek, "Burası tarihi evelerle kurulmuş bir sokak. Biz bir adım atarak buraya sanatı taşıdık. İleride burayı sanat sokağı haline getirmek istiyoruz" dedi.

Evin bahçesinin tabii bir galeri olduğunu kaydeden Akın, burada şiir dinletileri, sergiler, edebiyat sohbetleri ve imza günleri gibi kültürel faaliyetler gerçekleştireceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 15:13:54
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?