22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Su borusu patlayınca sokakları su bastı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 75. Yıl İlköğretim Okulu karşısında patlayan şehir şebeke suyu borusu, cadde ve sokakların sular altında kalmasına sebep oldu. 

Yüksek tonajlı kamyonlar yüzünden patladığı sanılan şebeke borusu, mahalle sakinleri ile öğrencilere zor anlar yaşattı. Öğle saatlerinde patladığı tahmin edilen borudan tazyikli şekilde akan sular, kısa sürede E-87 kara yolunu bastı. Zaman zaman yolu da atlayan suların sanayi sitesine ulaştığını gören esnaflar tedbir almaya başladı. Belediye yetkililerin anında müdahalesi ile patlak borular tespit edildi ve tamirat başlatıldı. Çocuklar çıplak ayaklarıyla uzun süre sularda oynadı. 

75. Yıl İlköğretim Okulu giriş kapısı önünde de biriken sular ise öğrenci ve öğretmenlere de zor anlar yaşattı. Vatandaşlar duruma tepki göstererek, ağır tonajlı kamyonların daha dikkatli olmalarını istedi. Bazı vatandaşlar, bugünlerde yağmur beklerken böyle bir olay yaşandığını söyledi. 

Borudaki patlağı gideren belediyeye bağlı ekipler, kazdıkları çukurda biriken suları dışarı aktarmak için vidanjör aracı ve kepçe kullandı. Daha sonra yollarda biriken sular ekipler tarafından çekilerek vatandaşların mağduriyeti önlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 16:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?