18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Sular çekiliyor halk panikte

Güney Asya’da meydana gelen tsunami felaketinin ardından Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde deniz sularının çekilmesi vatandaşlar arasında paniğe sebep oldu. Edremit’in Akçay Beldesi’nden sonra Altınoluk Beldesi sahillerinde de sular çekilmeye başladı.

Yaklaşık 20 gündür suların çekilmesinin devam ettiği, bugün de yaklaşık 7 metre sahilden suların çekildiği öğrenildi. Vatandaşlar, daha önceleri yüzdükleri sahilde suların çekilmesi üzerine şimdi yürüyüş yapıyor. Bu olayı endişeyle takip eden vatandaşlar, uzmanların inceleme yapıp kendilerini rahatlatacak bir açıklamada bulunmasını istiyor.

14 yıldır Altınoluk sahillerinde oturan Kıymet Dinler, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Suların çekilmesinden sonra deprem olmasından çok korkuyoruz. Geceleri uyumuyoruz. Çok endişeliyiz. Bu durumda bir anormallik var. Yetkililerin bir an evvel inceleme başlatmasını istiyoruz" dedi. Şükrü Dinler ise, denizin kış mevsiminde zaman zaman buharlaştığını gördüklerini ifade ederek, "Suların çekilmesi her gün devam ediyor. Sabah ölçtüğümde yaklaşık 7 metre su çekilmişti" diyerek, durumun felaket habercisi olmasından korktuklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?