22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Tarım Müdürleri Altınoluk'ta

Türkiye genelindeki tarım il müdürleri Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Edremit'in Altınoluk beldesinde düzenlenen seminerde bir araya geldi. 

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlandırma Destekleme Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde Altınoluk'ta düzenlenen ve 5 gün sürecek olan meslek içi eğitim seminerine 81 ilden 100'ü aşkın mühendis katılıyor. Altıner Motel'de başlayan seminerin açılış konuşmasında Balıkesir İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Balıkesir'in organik tarımda büyük bir avantaja sahip olduğunu söyledi. 

Körfezin % 85'i zeytin tarımıyla uğraştığını söyleyen Ceyhun, "Edremit körfezinde de organik tarımı uygulamak istiyoruz" dedi. Özellikle Kazdağları, Burhaniye ve Dikli arası ile Havran, Balya, Gönen üçgeni organik tarım için mükemmel bir alan teşkil ediyor. Bu bölgede organik tarımla beraber organik arıcılık da yapılabilir." dedi. 

Ceyhun, çifçinin gelirini 3-4 kat arttıracak olan organik tarımın körfez üreticisinin kurtarıcısı olacağını da sözlerine ekledi. 

Açılış programında Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Alternatif Tarımsal Üretim teknikleri Daire Başkanı Müfit Engin,Tarımsal Teşkilatlandırma Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Bal ve Balıkesir Vali Yardımcısı Kadim Doğan birer konuşma yaptı. Seminerde organik tarım masaya yatırılırken, Türkiye'de 205 ürünün organik olduğu ve 15 bin üretici olduğu, 210 bin hektar alanın kullanıldığı ve 500 bin ton üretim yapıldığı açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 18:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?