17
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Tartılar sıkı denetimde

Edremit İlçesi’nde zabıta ekipleri pazarcı esnafının tartılarını denetledi. Belediye ölçü ayar memuru Zeki Katkı ve zabıta ekipleri, pazar yerini dolaşarak, esnafın tartı aletlerini tek tek kontrol etti. Katkı, ölçü aletlerinin periyodik olarak 2 yılda bir kontrol edilip, Ocak ve Şubat aylarında beyanname verme mecburiyetinin bulunduğunu belirtti.

 Katkı, esnafların kullandıkları terazilerin özelliklerini bildirmeleri ve terazilerin bulunduğu zeminin düz ve sert olması gerektiğini söyledi. Eksik tartan terazilerini kontrolden geçirmeyenlere para cezasının yanında 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezası verildiğini hatırlatan Katkı, "Tartı aletlerinin doğru kullanılması esnaflar tarafından hafife alınmamalı. Bu suçun ağır cezaları var. Kimse haksız kazanç peşinde olmasın" dedi.

Belediye Başkanı Yunus Bozbey de "Önümüzdeki ay içerisinde pazar yerinin belli noktalarına halkın aldıklarını kontrol etmeleri için teraziler konulacak. Böylece pazarcıları vatandaş kendi kontrol etmiş olacak" diye konuştu.

Edremit-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?