15
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Tartıştığı babasını öldürdü

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde psikolojik sorunları olduğu belirtilen 29 yaşındaki Özkan Doğan, gürültü yüzünden tartıştığı babası 65 yaşındaki Osman Doğan'ı bıçaklayarak öldürdü. 

Olay, dün saat 09.00 sıralarında Altınoluk Beldesi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte yaşayan Özkan Doğan, sabah saatlerinde televizyonun sesini fazla açtığı gerekçesiyle annesi 63 yaşındaki Ümran Doğan ile tartıştı. Çıkan tartışma sonrası Özkan Doğan, komşularına gitti. Annesi evden ayrılınca yeniden eve dönen Özkan Doğan, bu defa da aynı nedenle şeker hastası ve yatalak olan babası Osman Doğan ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özkan Doğan, mutfaktan aldığı ekmek bıçağını babasının sırtına sapladıktan sonra evden ayrıldı. Ağır yaralanan baba Doğan, kan kaybı nedeniyle olay yerinde yaşamını yitirdi. 

Anne Ümran Doğan, yaklaşık iki saat sonra eve geri döndüğünde yatakta kanlar içerisinde yatan eşinin cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yapılan incelemenin ardından Özkan Doğan'ı yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, zanlı Özkan Doğan'ı aynı beldede yazlık olarak kullandıkları, İlyada Tatil Sitesi'ndeki evlerinde uyurken yakaladı. Baba Osman Doğan'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Gözaltına alınan zanlının, ifadesinde cinayeti itiraf ettiği, nezarethanede başını duvarlara vurarak kendisini yaraladığı öğrenildi. 

İşlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevkedilen Özkan Doğan, jandarmalar arasında yürürken, sakin tavırlarıyla dikkat çekti, babasını neden öldürdüğü sorularına ise yanıt vermedi. 

Zanlı Özkan Doğan'ın daha önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 12:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?