22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Tatil beldeleri yağıştan etkilendi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı turistlik beldeler, sağanak yağıştan etkilendi. Altyapı yetersizliği sebebiyle caddelere dereye dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su basınca vatandaşlar isyan etti. 

Edremit'in her yaz sezonunda nüfuslarını 30'lara katlayan tatil beldeleri olan Altınoluk, Güre, Akçay ve Zeytinli'nin cadde ve sokakları ile bazı iş yerlerini yağmur suları bastı. İki gündür tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağıştan nasiplenen beldelerdeki alt yapı yetersizliği, bir kez daha acı tabloyu gözler önüne serdi. Sağanak yağışın başlamasından hemen sonra beldelerin cadde ve sokaklarında bulunan logarlar taştı ve bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Tatilcilerin akın ettiği yaz dönemlerinde belediyelerin hummalı çalışmalar yaptığını söyleyen tatil beldelerinin yerli halkı, "Belediyeler, yaz sezonları için yapılan masraflardan biraz fedakarlık yapıp kış aylarını da düşünmeli. Bakın, her yer sular altında. Cadde ve sokaklar yürünemez halde. Ev ve eş yerlerini sular basıyor. Alt yapısı eksiksiz bir belde bu hale mi gelir? Bu normal bir yağış, bir de aşırı yağmur olsa ne olacak, bunu tahmin bile edemiyoruz" dedi. 

Belde belediyelerin ekipleri ise iki gündür aralıksız çalışarak mağduriyetlerin giderilmesi için gayret ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 17:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrenuray IP: 88.246.156.xxx Tarih : 11.11.2007 09:44:14

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı turistlik beldeler, sağanak yağıştan etkilendi. Altyapı yetersizliği sebebiyle caddelere dereye dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su basınca vatandaşlar isyan etti. Edremit'in her yaz sezonunda nüfuslarını 30'lara katlayan tatil beldeleri olan Altınoluk, Güre, Akçay ve Zeytinli'nin cadde ve sokakları ile bazı iş yerlerini yağmur suları bastı. İki gündür tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağıştan nasiplenen beldelerdeki alt yapı yetersizliği, bir kez daha acı tabloyu gözler önüne serdi. Sağanak yağışın başlamasından hemen sonra beldelerin cadde ve sokaklarında bulunan logarlar taştı ve bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Tatilcilerin akın ettiği yaz dönemlerinde belediyelerin hummalı çalışmalar yaptığını söyleyen tatil beldelerinin yerli halkı, "Belediyeler, yaz sezonları için yapılan masraflardan biraz fedakarlık yapıp kış aylarını da düşünmeli. Bakın, her yer sular altında. Cadde ve sokaklar yürünemez halde. Ev ve eş yerlerini sular basıyor. Alt yapısı eksiksiz bir belde bu hale mi gelir? Bu normal bir yağış, bir de aşırı yağmur olsa ne olacak, bunu tahmin bile edemiyoruz" dedi. Belde belediyelerin ekipleri ise iki gündür aralıksız çalışarak mağduriyetlerin giderilmesi için gayret ediyor.