1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Tatilcilerin baz öfkesi

Edremit'e bağlı Altınoluk Beldesi'ne kurulan baz istasyonu tatilcileri kızdırdı. Ayvalıburnu Camii mevkiinde sitelerin yoğun olduğu bölgede zeytinlik içine kurulan baz istasyonuna tepki gösteren site sakinleri ve tatilciler eylem yaptı.

Vatandaşlar, baz istasyonun çevreye ve insan sağlığına zararlı olduğunu belirterek, kaldırılmasını istedi. Site sakinlerinden emekli Avukat Yalçın Öner, baz istasyonlarının okul, hastane, kreş, kışla, park, huzurevi, camiler ve yerleşim yerlerine kurulmasının yanlış kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

Narlı Köyü Muhtarlığı'nın gösterdiği yere baz istasyonu kurulmasının hukuki açıdan mümkün olmadığını kaydeden Öner, "Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bu tür istasyonların zararlarının ilk anda tespit edilemeyeceği, bu durumun psikolojik yıkıntılara ve hastalıklara sebep olacağı gerekçesiyle, baz istasyonlarının kaldırılmasının ve yerleşim yerinden daha uzaklara kurulması gerektiğine karar vermiştir. İnsanlar, Altınoluk oksijen deposu olduğu için burasını seçiyor. Burayı da yok etmemeliyiz" dedi.

Öner, baz istasyonun faaliyete geçmemesi için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Öğretmen Pınar Adalı ise, hamile olduğunu ve çocuğunun sağlıklı doğmasını istediğini kaydederek, "Baz istasyonun yaydığı radyasyondan olumsuz etkileniyoruz. Huzurlu olmak için buraya geldik, ama baz istasyonuyla karşılaşınca şok olduk" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 14:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?