22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

TCDD Tesisini talan ettiler

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay tatil beldesinde, TCDD'ye ait tesislerin, günü dolarak binayı terk eden kiracılar tarafından talan edildiği iddia edildi. 

Beldedeki Şark Restorant olarak bilinen TCDD tesislerini işleten M.G.Z. isimli şahsın, 2007 yılında biten işletme sözleşmesi sonrasında terk ettiği tesisi tanınmaz hale getirdiği iddia edildi. TCDD yetkilileri, yaptıkları incelemelerde 200 bin YTL zarar tespit ederken, işletmeciler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundular. 11 Eylül tarihi itibarıyla terk edilmesi gereken devlet tesisinin, masa, sandalye, kapı, pencere, çatı, mutfak gibi yerlerinin söküldüğü, tesise ait eşyaların ve malzemelerin bilinmeyen bir yere taşındığı ileri sürüldü.
Akçay'ın en güzel yerinde denize sıfır olan tesisin işletmecilerinin yapılan bütün aramalara rağmen bulunamadığı, kira kontratını imzalayan M.G.Z. adlı işletmeciye 200 bin YTL'lik zarar için tebligat yapıldığı ifade edildi. TCDD Balıkesir XVIII Müdür yardımcısı Ender Ballı, Mimar Ramazan Kazanır, Tekniker Nail Çavdaroğlu, Kısım Şefi Erkan Demiryol ve Taşınmaz Mallar Şefi Remzi Güney imzasıyla düzenlenen tutanakla zarar tespitinin yapıldığı kayıtlara geçirildi. Yap - işlet - devret modeli ile 10 yıllığına kiraya verilen turistik tesisin PVC doğramalarının söküldüğü, camlarının kırıldığı, merdiven korkuluklarının tamamen söküldüğü, tüm elektrik ve aydınlatma tesisatının tahrip edildiği, bina içersinde hiçbir kullanılabilir mefruşat bırakılmadığı tutanaklara yansıdı. 

Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulan konuyla ilgili incelemenin devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 16:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?