16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Telekom grevinde basına demeç yasağı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Türk Telekom işçilerine, bağlı oldukları Türkiye Haber-İş Sendikası'ndan basına demeç verme yasağı getirildi. Greve çıkan işçilere eşleri de destek veriyor. 

16 Ekim 2007 tarihinde tüm Türkiye'de başlatılan ve 5. gününü dolduran Türkiye Haber-İş Sendikası'na üye 25 bin 680 işçiyi ilgilendiren grevde, sendika merkezinden basına demeç vermemeleri hakkında işçilere yasak getirildiği öğrenildi. Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerinin yanı sıra Akçay ve Altınoluk beldelerinde çalışan 150 işçiden 136'sının greve katıldığı bilgisini veren Haber-İş Sendikası Körfez Baş Temsilcisi Ertuğrul Soykök, Telekom grevinde sendika merkezinden basına demeç verme yasağı getirildiğini ifade etti. 

Soykök, bir yıldan bu yana sözleşme imzalanmaması, işçiler arası eşit işe eşit ücret verilmesi üzerine grev haklarını kullandıklarını söyledi. Akçay beldesinde Türk Telekom grevine katılan 136 işçiye destek veren işçilerin eşleri de günün 24 saati eşleriyle birlikte grev yerine yemek getirip birlikte çay içiyor. Greve malum basın kuruluşlarının ilgi göstermediğini ve ulusal haklarının savunucusu olarak değerlendirdiği Haber Türk, Sky Türk, Ulusal Kanal, Kanal B, Avrasya Tv ile yerel basına teşekkür eden Türkiye Haber-İş Sendikası'na bağlı Türk Telekom grev sözcüleri, artık izleyecekleri televizyon kanallarını ve okuyacakları gazeteleri tanıdıklarını, bu grevin işçi haklarının aranmasının yanı sıra, yabancı sermaye ile Türk işçisinin mücadelesi olduğunu vurguladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 16:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EROL AKDEMİR IP: 88.241.196.xxx Tarih : 2.12.2007 12:58:53

BENİM BABAM DA RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ GREVDE ÇOK KÖTÜ BİRŞEY AMAM KAZANACAKLARI BELLİ VE KAZANDILAR