18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

TEMA gönüllüleri Edremitliler'i bilinçlendirecek

TEMA gönüllüleri, yanlış tarım, yanlış otlatma, tarım alanlarını koruma, ormanları koruma konuları hakkında Edremitliler'i bilinçlendirecek. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın (TEMA) gönüllü sorumluları, Edremit'te göreve başladı.

Mimar Erol Aygın başkanlığında bir araya gelen gönüllüler, belediye meclisi salonunda düzenlenen genel kurul ile hem görev bölümü yaptı, hem de projeler hakkında bilgilendirildi. TEMA Temsilcisi Erol Aygın, vakfı yeniden ilçede faal hale getirmek istediklerini ifade ederek, "İlk olarak köylerimizi dolaşarak ormanla, tabiatla iç içe yaşayan köylülerimizi bilinçlendirmek için çalışmalar yapacağız.

Yanlış tarım, yanlış otlatma, tarım alanlarını koruma, ormanları koruma hakkında eğitim toplantıları düzenleyeceğiz. Bu sayede köylüler ek gelir elde edecek" dedi. Aygın, ilçe ve köy okullarında da eğitim faaliyetleri düzenleyerek, yavru TEMA teşkilatlarını oluşturacaklarını ve çocukları çevrenin korunması, erozyon hakkında bilgilendireceklerini söyledi. Aygın, halkın ağaçlandırma faaliyetlerine katılmasını sağlamak için de çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?