27
Mayıs
2024
Pazertesi
EDREMİT - BALIKESİR

Termal turizm atağı

EDREMİT’TE TERMAL OTEL ATAĞI

Balıkesir’in Edremit Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı yoğun bir gündem ile gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçe girişine yeni bir termal otel yapılacağı ve termal tesis sayısının artacağı açıklandı. Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, toplantıda yaptığı çarpıcı konuşmalarıyla dikkat çekti.

23 ana gündem maddesi ve 11 ek gündem ile geçtiğimiz akşam toplanan Edremit Belediye Meclisi. Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Bölgedeki bazı yerel radyo kanallarının da canlı olarak yayınladığı toplantının önemli gündem maddeleri arasında, ilçede yapılmak istenen termal tesisler, TOKİ konutları sakinlerinin, bağlı oldukları mahalleden ayrılıp, bağımsız bir mahalle olma isteği, Darsofa Mahallesi’nin isim değiştirme isteği gibi konular yer aldı.

Toplantının ilk maddeleri arasında yer alan, 2010 mali yılı mutat meclis toplantılarının günü her alın ilk haftasında Salı günleri ve saat 18.00 olarak belirlendi. 2010 yılı meclis tatil ayı ise, Ramazan ayının olması nedeniyle Temmuz ayı olarak seçildi. Yurt dışında gerçekleştirilen panel, seminer ve benzeri tanıtıcı gezilere katılımların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair gündem maddesi hakkında öneri getiren meclis başkanı ve Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, yurt dışına giden yetkililerin, Edremit’e geldiklerinde meclis üyelerine izlenimlerini açıkça belirtmesi ve Edremit’e katkı sağlamaları kaydı ile gündem maddesinin onaylanmasını talep etti. Ortak görüşte toplanan üyeler maddeyi onayladı.

 

TERMAL TURİZM ATAĞI GERÇEKLEŞECEK

Toplantının en önemli gündem maddesi olan ve ilçede yapılmak istenen yeni termal tesisler konusunda yetkililer, meclis üyelerine detaylı bilgi sundu. Özel bir şirketin, ilçenin Balıkesir istikametinden girişi durumundaki alana 8 katlı 56 odalı, 100 yataklı, 200 kişilik, sıhhi banyoları bulunan, 12 ay ve günün 24 saati hizmet vermesi planlanan bir termal otelin yapılması isteği, meclis üyelerinin onayından geçti.

Edremit’teki termal tesis sayısının artacağı sinyalleri veren başkan Tuncay Kılıç, artık Edremit’in termal kaynaklarından yararlanma zamanının geldiğine dikkat çekerek, Körfez Havaalanı’nın yakın zamanda uluslar arası uçuşlara açılacağını hatırlattı.

Toplantının diğer bir gündem maddesi olan, Sicilya’nın Nicolosi şehri ile kardeş şehir olanması talebi de meclis üyeleri tarafından onay bulurken, ilçenin Darsofa Mahallesi Muhtarlığı’nın talebi olan isim değiştirme isteği tartışmaya açıldı. Meclis üyelerinin siyasi parti grup temsilcileri söz alarak, görüş beyan etti. Alınan ortak karar ile, isim değişikliği isteği kabul gördü ve mahallede yapılacak bir referandum ile yeni isim belirlenmesi çalışması olması kararlaştırıldı.

 

EDREMİT’E BİR MAHALLE DAHA KAZANDIRILDI

Geçtiğimiz yıllarda yapımları tamamlanarak ilçenin çehresini değiştiren Başbakanlık TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, bağlı oldukları İbrahimce Mahallesi Muhtarlığı’nda yeterli hizmeti alamadıklarını bildirerek, bağımsız bir mahalle olmak istediklerini meclise sundu. Maddeyi değerlendiren meclis üyeleri, isteği kabul ederek, uygun görülecek bir ismin, yeni oluşturulan mahalleye verilmesini uygun buldu. Bu doğrultuda, mahallenin ismi daha sonraki meclis toplantısında gündeme getirilerek ortak karar ile konulacak.

İlçe Müftülüğü’nün isteği doğrultusunda, ilçenin Hekimzade Mahallesi’nde Kur’an Kursu yapılmak üzere belediyeden yer kiralama isteğini içeren gündem maddesi de meclis üyelerinin onayından geçti. Konuyla ilgili görüş bildiren bazı meclis üyeleri, istenen yerin, ücret alınmadan 25 yıllığına Müftülük’e verilmesini önerdi. Öneri, tüm üyeler tarafından onaylandı.

Meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

 

“EDREMİT KÖRFEZİ’NİN VERGİ ŞAMPİYONU BELEDİYESİYİZ”

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, çarpıcı açıklamaları ile dikkat çekti. Akçay beldesinin Edremit ilçesinin mahallesi olduğu dönemlerde Edremit Belediyesi’nin Akçay için hizmet yapmadığı yönündeki dedikoduları yanıtlayan başkan Kılıç, “Akçay’ı Akçay yapan Edremit Belediyesi’dir. En basitinden Edremit belediyesi, Akçay’daki 8 bin haneye kanalizasyon döşedi. Bundan başka ne anlatılabilir ki? Yaptıklarımızı tek tek saydığımızda zaten zamanınız yetmez. Bakanlar artık gelmiyor diyorlar. Edremit’e bakanların gelmesi bir şey ifade etmez. Önemli olan yapılan hizmettir. Neden, vergi ödül törenlerinde çıkıp ödül vermiyorsunuz? Diyorlar. Vergisini ödeyen ile ödemeyenler eşit tutulmasa, vergi ödemeyen kurumlara hak etmedikleri halde ödül verilmese, tabi ki, çıkıp hak edenlerin ödüllerini verme taraftarı olurum. Hem haksızlık yapılacak, hem de ben buna alet olacağım. Böyle bir şeye ben razı olamam. Göreve geldiğimiz günden beri aralıksız olarak devletimize vergimizi eksiksiz ödüyoruz. Bir tane yazı, yada teşekkür yok. Hiç vergi ödemeyen belediyeler var. Öneyenler ile ödemeyenler ifşa edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni seven her kes vergisini öder. Vergisini ödeyenler ile ödemeyenlerle yan yana fotoğraf bile çektirtmem. Tahakkuk’a değil, tahsilata bakılarak kurumlara vergi ödülleri verilmelidir. İddia ediyorum; Eğer Tahakkuk’a bakılırsa Edremit Körfezi’nde vergi rekortmeni tek belediye biz çıkacağız. Bakanların buraya gelip te bir şey vermemesi, bulutların gelip te yağmur bırakmaması ile aynıdır” diye konuştu.

 

“38 TANE ARAZİ SATILIYOR, 50 TRİLYON DA BORÇ VAR”

Geçmiş dönemki belediye yönetimini eleştiren başkan Tuncay Kılıç, “38 araziyi satmışlar ve ortada yaklaşık 50 Trilyon TL de borç var. Bu nasıl iş. Her kes hesap verecektir. Yargı her şeyin üstündedir. Geçen dönemde yapılan harcamaları çıkıp göstersinler. Edremit’in sokaklarında hala yürünmüyor. Yallır delik deşik. Eski yönetimimizde meclis toplantıları radyodan halka verilirdi. Bizden sonraki dönemde bu gelenek sürdürülmedi. Kapalı kapılar ardında toplantılar yapıldı. Bunları, basın neden kaleme almadı? Neden yazmadınız bu eksikliği basın mensubu arkadaşlar? Basın görevini yapsın. Bazı gazetecilerin, birleşerek Tuncay Kılıç’a saldıran haberler yapalım şeklinde oluşum içinde oldukları duyumları var. Buyurun yazın arkadaşlar. Biz görevimizi şeffaf biçimde yapıyoruz. Allah’a şükür bir çürüğümüz yok. Gelin saldırın. Edremit belediyesi Türkiye’nin en namuslu belediyesidir. Bu da bir iddiadır. Çünkü ülkemizdeki hiçbir belediye, tüm meclis toplantılarını canlı olarak halka aktarmıyor. Biz aldığımız ortak karar ile görevimizin bitimine kadar tüm toplantılarımızı halkın huzurunda gerçekleştireceğiz. Gerekirse, önemli kararlar olduğunda meclis toplantılarımızı stadyumda halkla birlikte de yapacağız. Biz, mert ve şeffaf bir belediyeyiz. Jeotermali de sattınız. Biz yağ dağıttık. Ekmeğimizi zeytinyağımıza bandık poz da verdik. Bunları neden yaptık? Edremit’in bir simgesini tanıtmak için, halkımız için yaptık ve yapacağız. Biz onlar gibi, satmadık, sattırmadık. Sadece yağ dağıttık, karşılığında bir şeyler aldık. Çok ta şey olduk, büyük katkılar sağladık. Sulu siyaset olmaz. Bu işte bir eksiklik var. Ticaret Borsası’nı oluşturanlar biziz. Şimdi ne iş yapıyor Ticaret Odamız? Ben bu mikrofondan bağırmaya devam edeceğim. 90 metre gelişliğindeki Işık yolumuzu 20 metreye kadar düşürmüşler. Yazıklar olsun. Şimdi yeniden genişletme çalışması yapacağız. Bu yol, ilçemizi denize bağlayan önemli bir yolumuzdur. Hatırlatalım, her kes işini tam yapacak. Hata kabul edebilen bir kurum değildir Edremit Belediyesi. Türkiye Cumhuriyeti’nde daire müdürlerini disiplin kuruluna sevk ederek haklarında işlem yapan tek belediye biziz” diye konuştu.

Meclis toplantısı kısa bir ara verdikten sonra ek gündem maddelerini görüştükten sonra sona erdi.

EDREMİT’TE TERMAL OTEL ATAĞI
EDREMİT’TE TERMAL OTEL ATAĞI
EDREMİT’TE TERMAL OTEL ATAĞI
EDREMİT’TE TERMAL OTEL ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 15:24:03
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 15:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?