26
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Türkeş için mevlit

BAŞBUĞ EDREMİT’TE HAYIRLARLA ANILACAK

Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının 13. yıl dönümü nedeniyle 04 Nisan 2010 Pazar günü Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayır hayırlar yapılacak ve Mevlit-i Şerif okunacak.

Türk dünyasının efsanevi lideri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkanı rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in 13. ölüm yıl dönümünde, yurt genelindeki bir çok il ve ilçede olduğu gibi Edremit ilçesinde de çeşitli anma törenleri gerçekleştirilecek. MHP Edremit İlçe Teşkilatı, her yıl görev haline getirdiği hayır ve Mevlit-i Şerif okutulmasını bu yıl da tekrarlayacağını duyurarak tüm Milliyetçileri ve Edremitlileri gerçekleştirecekleri hayra davet etti.

MHP İlçe Teşkilatı Yönetimi adına açıklama ve çağrıda bulunan MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu, “Türkiye ve Türk dünyası liderini ve Başbuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yüreklerinde hala taşımaktadır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in vefatının yıl dönümü olan 04 Nisan günü (Pazar), ilçemiz Kurşunlu Camii’nde öğlen namazı sonrasında Mevlit-i Şerif okunacak ve ardından pilav ve ayran hayrı yapılacaktır. Mevlit-i Şerif ve hayrımıza tüm Edremitli hemşerilerimiz ve tüm Milliyetçiler davetlidir. Artık Başbuğ Türkeş yaşamıyor. Ancak eserleri, öğretisi ve ideolojisi her geçen gün güçlenerek yarınlara taşınacaktır. Geride bıraktığı milyonlar onu ve öğretisini ebediyete kadar götürmeye kararlıdır. Bu da Başbuğu Türkeş’i ölümsüzler arasına katmaya yeter. Onu kaybetmenin acısını yüreklerimizde duyuyoruz. Fakat Türk milliyetçiliğini geleceğe taşıyacak ülkücü gençlerin kararlılığı, sevgisi ve inançlara olan bağlılığı, bizleri Başbuğsuz bir Türkiye mutsuzluğunu yaşamamızı engeller. Başbuğsuz günlerdeki bu yalnızlığımızı bizlere unutturur. Başbuğun bize vasiyeti şu idi; ‘Türk Devletinin yükselişini ve ihtişamını sağlamak. Bunun için de bütün milletle barış içinde yaşamak, herkesi ayrımsız sevmek, İslâmiyet'in ipine ihlâsla bağlanmak.’ Bizde diyoruz ki; Ey ulu kişi: Sana söz veriyoruz. Açtığın yoldan bıraktığın Ülkü’de, bize gösterdiğin doğrultuda izinden bir an bile şaşmayacak, ahlâklı, faziletli, kalbi hak ve vatan aşkıyla çarpan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan insanlar olacağız. Böylece emanet ettiğin ülküyü gergefte nakış işler gibi tüm neslimize işleyeceğiz. Dün Ata’ya söz verdiğimiz gibi şimdi sana söz veriyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 12:12:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 12:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?