23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Türkiye'nin ilk seyyar gümrük kapısı

Gümrük kapısı için kendilerinden istenenleri yerine getirdiklerini belirten Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay Gümrüğü’nün 1954 yılında açıldığını, ancak 1997 yılından itibaren kapatıldığını söyledi. İnceoğlu, "Şu an resmi olarak açık bir kapı var, ancak fiiliyat olarak çalışmamakta. Bizim gayemiz bu kapıyı hizmete sokmak" dedi.

İnceoğlu, seyyar gümrüğün Türkiye’nin başka yerlerinde olmadığını hatırlatarak, "Gümrük hizmetlerinin verilebileceği tekerlekli karavan geldi. Bunun Türkiye’de başka bir örneği olduğunu sanmıyorum. Ülkenin en ilginç gümrük kapısı bizde olacak. Açılış için deniz ulaşımının canlanmasını bekliyoruz. Gümrük kapısı açılınca Yunan turistleri yöremizde görmek istiyoruz. Şu anda hudut kapımız için valilikten atanacak bir personel ve Darphane’de basılacak olan mühür gerekiyor. Bunlar da tamamlandığında hizmete girecek. Bu da Akçay’a büyük bir hareketlilik getirecek" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Akçay İskelesi’nin uzatılması işinin, Yunanistan-Türkiye Sınırlar Ötesi İşbirliği Projesi kapsamında yer aldığı ve bunun için yaklaşık 500 bin euro destek verildiği kaydedildi.

MÜRVET ÇAĞLAYAN-BALIKESİR (İHA)
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 01:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?