14
Haziran
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Vatandaşlara yangın uyarısı!

Orman yangını riskinin sıcaklıklar nedeniyle artması üzerine Balıkesir’in Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammed Karahan, vatandaşları ormanda ateş yakmamaları konusunda uyardı.

Yangınların çıkış nedenleri incelendiğinde yüzde 97’sinin insan kaynaklı olduğunun tespit edildiğini söyleyen Karahan, “Kasıt olmasa da özellikle piknik, çoban ateşi, anız, çöplük, sigara gibi ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangınlar dikkati çekmektedir. Bu nedenle özellikle içinde bulunduğumuz bu kritik ve orman yangınları açısından riskli dönemde tüm halkımızın çok daha dikkatli olmasını, ormana yakın açık alanda, ne amaçla olursa olsun kesinlikle ateş yakmamalarını, yakanları uyarmalarını, gördükleri duman ya da ateşi ücretsiz olan Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı' na bildirmelidirler.

Maddi olarak değer biçilemeyen ve fonksiyonel faydaları anlamında geriye dönüşü çok uzun zaman alan, yaşam kaynağımız ormanlarımızı korumak toplumun her kesiminin ortak sorumluluğunda olmalıdır. Körfezimizin yeşil kalması en büyük dileğimizdir” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 15:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?