18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Ve oya pazarı açıldı

BELEDİYEDEN HANIMLARA ‘OYA PAZARI’ HEDİYESİ

Balıkesir’in Edremit Belediyesi’nin yaklaşık 10 yıl önce projelendirdiği ev hanımları için ‘Oya Pazarı’ projesi bugün hayata geçirildi.

Edremit Körfezi’nin en büyük semt pazarı özelliğini taşıyan Çarşamba Pazarı içerisindeki yorgancılar sokağı, boydan boya ‘Oya Pazarı’na dönüştürüldü. İlk etapta 35 ev hanımı bayanın gelir kapısı olan pazarın açılışını Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç yaptı. Ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlamalarının amaçlandığı ‘Oya Pazarı’ projesini hayata geçirmekten ve bayanlara verdiği sözü tutmuş olmaktan dolayı farklı bir mutluluk içinde olduğunu söyleyen başkan Tuncay Kılıç, “10 önce hayat ettiğimiz bu önemli projeyi bugün hanımlarımıza armağan ettik. İçinde bulunulan ekonomik krizde ev hanımlarının da aile bütçelerine katkı sağlayacak olması, bizlerin iç huzurunu artırmaktadır. Bayanlarımız, burada el emeği göz nuru çalışmalarını satışa sunmaktalar. Artık evlenecek olan hanımların, kızlarımızın çeyiz hazırlama zahmeti ortadan kalkıyor. Çünkü Oya pazarımızda tüm çeyizlik ürünler çok uygun fiyatlar ile satışa sunuluyor. Pazarımızın oluşturulmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış törenine, MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu, Ülkü Ocakları Teşkilatı Başkanı Umut Pulat, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, bazı sivil toplum kuruluşları yetkilileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kendilerine iş imkanı tanıyan Edremit Belediyesi’ne minnettar olduklarını ifade ederek tezgahları başında oya ve örgü ören ev hanımları, “başkanımız Tuncay Kılıç ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bizlere verdiği sözü tuttu. Bu büyük projeyi hayata geçirdi. Emeği geçen herkese minnettarız” diye konuştu. Başkan Kılıç’ı çiçeklerle karşılayan çevre esnafı ise, belediyenin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

BELEDİYEDEN HANIMLARA ‘OYA PAZARI’ HEDİYESİ
BELEDİYEDEN HANIMLARA ‘OYA PAZARI’ HEDİYESİ
BELEDİYEDEN HANIMLARA ‘OYA PAZARI’ HEDİYESİ
BELEDİYEDEN HANIMLARA ‘OYA PAZARI’ HEDİYESİ
BELEDİYEDEN HANIMLARA ‘OYA PAZARI’ HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 16:01:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 00:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?