1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

'Yatırımlar peş peşe gelecek'

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilçenin adeta kabuk değiştirdiğini, yatırımların ard arda geldiğini söyledi. Mahalli bir radyonun konuğu olduğu programda bir yıllık icraatını ve hedeflerini anlatan Başkan Bozbey, Edremit’in çehresini değiştirdiklerini belirterek, "Su faturaları düşmeye başlıyor.

Eminkuyu’da yeni düzenleme yaptık. Elektrik sarfiyatlarını 12 milyara indirdik. Bu indirimi hemen su faturalarına yansıtıyoruz. Suyun metreküpünde 400 bin lira indirim yaptık. Daha da indirim yapacağız. Su saatlerinde 10 yılını dolduran saatleri değiştiriyoruz. Yeni saatler 20 YTL’den dijital olarak değişecek. Su kaçaklarını önlemek zorundayız. Su kaçakları bittikçe fiyatlar düşecek. Her yere su saatleri taktik. Sokak çeşmeleri bile saate bağlandı. Şehrimize ne kadar su verdiğimizi bilmemiz lazım" dedi.

Üst geçidi kaldırıp yol çalışması yapacaklarını kaydeden Bozbey, "Kalkım çevre yolu mutlaka bitecek. Hükümetten büyük destek görüyoruz. Hava alanı 2007 yılında uluslararası trafiğe açılıyor. Edremit - Altınoluk arasındaki çevre yolu hızlı bir şekilde bitirilecek. Bir yıl içersinde Edremit’te bir çok bakanımız geldi. Yatırımlar peş peşe gelecek. İller Bankası Türkiye’de ilk defa hibe sıcak su kuyusunu Edremit’te açtı. Yeni kuyular açılıyor. Edremit’te jeotermali şehrin belirli noktalarına getireceğiz" dedi.

Öncelikli hedeflerinin şehrin alt yapı çalışmalarını bitirmek olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, "Belediyemize hiçbir bedel ödemeden yeni yerler kazandırdık. Karayolları’nın bulunduğu yeri gençlik merkezi yapacağız. Şehir içersindeki elektrik kabloları yer altına alınıyor. Görüntü kirliliğini önleyeceğiz. Hastane bitirilip hizmete girecek, boşalan hastanenin yerine bir fakülte yapmak istiyoruz. Edremit’i yaşanacak bir yer yapacağız. Tuzcumurat Mahallesi’ne sağlık ocağı için 500 milyar ödenek geldi. Edremit’e yeni adliye bir adliye yapacağız. Boşalan yeri de belediye hizmet binası olarak kullanmak istiyoruz. Cumhuriyet Meydanı artık dar geliyor. Kutlamaları yeni meydana almak istiyoruz. Bunlar büyük yatırımlar. Körfez’de güç birliği sağladık. Uyum içersinde komşu belediyelerle çalışmalar yapıyoruz. Bu güç birliğinden sonuç alıyoruz" diye konuştu.

Bozbey ayrıca, Edremit’e kameralı güvenlik sistemi kurulacağını, bu sayede hırsızlık vakalarının azalacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 15:21:29
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 15:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?