22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Yemek fabrikaları artıyor

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yemek fabrikaları artış göstermeye başladı. Belgeyle çalışan fabrika sayısı 2'ye yükseldi. 

İşletmeciliğini İlçe Tarım Müdürlüğü'nden emekli ev ekonomisti Gönül Aykuş'un yaptığı Gönül Aykuş Yemek Fabrikası, Tarım İl Müdürlüğü'nden Gıda Üretim Belgesi aldı. İlçede faaliyet gösteren Ersoy Yemek Sanayii'nden sonra üretim belgeli çalışan ikinci yemek fabrikası haline gelen işletmenin sahibi Gönül Aykuş, ilçede yalnızca iki yemek fabrikasının faaliyette olmadığına dikkat çekti. Lokanta adı altında bir çok işyerinin üretim belgesi olmadan anlaştığı iş yerlerine yemek dağıttığını iddia ederek denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söyledi. 

Yetkililerin bu konu üzerinde biraz daha hassas olmalarını isteyen Aykuş, "Körfezimizde üretim belgeli ikinci yemek fabrikası olmanın gururunu yaşıyoruz. Fakat hala içimde biraz burukluk var. Nedeni ise, üretim belgesi alma zahmetine katlanmadan iş yerlerine yemek dağıtanlar. Haksız kazanç elde edildiği gibi halkın sağlığıyla da oynanıyor. Üretim belgesi alınırken, yerine getirilmesi gereken hijyenik şartlar maalesef belgesiz işyerlerinin büyük çoğunluğunda mevcut değil. Ben, yetkili kurum ve kuruluşların bu konu üzerinde hassasiyetle duracağına inanıyor ve denetimlerin sıklaştırılması için rica ediyorum. Edremit'in çok işçi çalıştıran birden fazla fabrikası var.
Bu fabrikalar işçilerinin yemek ihtiyaçlarını yabancı firmalardan karşılıyor. Benim amacım, Edremit'in parası Edremit'te kalsın düşüncesiyle o tür yerlere de yemek vermektir. Yakında bizim şirketimiz de büyük ihalelere girecek ve yakın zamanda da İSO belgesi alacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 13:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?