13
Haziran
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Yeni binada ilk toplantı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Belde Belediyesi yeni hizmet binasına taşınmasından sonraki ilk kez meclis toplantısını yaptı. 

Yeni Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nun başkanlığında toplanan belediye meclisi ilk kez rahat bir ortamda toplanabilmenin mutluluğunu yaşarken, vatandaşlar da rahat bir ortamda meclis toplantısını izleme imkanı buldu. Toplantıda ilk olarak Körfez Belediyeler Birliği'nin yeni tüzüğü görüşülerek kabul edildi. 

Ardından geleneksel hale getirilen Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği'nin 25-26-27 Ağustos tarihinde düzenlenmesine karar verildi. Yunanistan'ın Midilli Adası Mandamados Şehri'nde 29 Temmuz-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan seramik fuarı ile yapılan davet görüşüldü. Fuara katılmasının karşılıklı ilişkilere ve ticari faaliyetlere katkı sağlayacağı vurgulandı. Fuara Edremitli seramik sanatçılarının da katılması kararlaştırıldı. Gündemin uzaması nedeniyle toplantının ikinci oturumunun 10 Temmuz 2006 Pazartesi günü 18.00'da yapılmasına karar verildi. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, daha önce fiziki yapının yetersiz olması nedeniyle çok fazla vatandaşın toplantıları izleyemediğini, ancak şimdi vatandaşların rahatlıkla izleyebildiğini belirterek, "Akçaylılar'ın yaşadığı kentin nasıl yönetildiğini bilmeleri en doğal hakları. Belediye meclis toplantılarımızı tüm vatandaşlarımız gelip belediye meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıya doğal meclis üyesi muhtar Müjdat Ergüder ile vatandaşlar izleyici olarak katıldı" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 01:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?