22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Zabıtadan pazarcı esnafına uyarı

Balıkesir'in Edremit Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, pazarcı esnafını, çöplerini yerlerde bırakmamaları konusunda uyardı. 

Çarşamba günleri Edremit Körfezi'nin en büyük semt pazarının kurulduğu ilçede, Belediye Zabıta Komiserliği'ne bağlı ekipler, esnafa ve halka uyarılarda bulundu. Çarşamba Pazarı'nda bulunan tüm pazarcı tezgahlarını dolaşan zabıta ekipleri, gün bitiminde pazar artıklarının ve çöplerin yerlerde bırakılmamasını istedi. Alışveriş yapan çevre sakinleri ve esnafı, pazarcıların çöplerini bırakmaları halinde durumu ihbar etmeleri yönünde bilgilendiren zabıta yetkilileri, "Pazarcı esnaflarının gün bitiminde yerlerde bıraktıkları artıklar ve çöpler büyük sorun çıkartıyor. Pazarın kurulduğu noktalarda çöpler nedeniyle akşamları insanlar ve araçlar tehlike yaşıyor. Pazar artıklarını ve çöpleri temizlemek için temizlik ekipleri gece geç saatlere kadar yoğun çaba gösteriyor. Bu noktada esnafı bilinçlendirmek görevi de bizlere düşüyor. Tezgahları tek tek dolaşarak esnafı ikaz ediyoruz. Kurla uymayanlara ceza uygulanacağını hatırlatıyoruz. İnşallah faydalı olur ve sıkıntı çözülür" dedi. 

Aynı sorundan büyük rahatsızlık duyduklarını belirten esnaf ve vatandaşlar da zabıta ekiplerine destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?