17
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Zeytin dalında mı siyahlaşır!

Edremit Zeytincilik Üretme İstasyon Müdürü Mehmet Balcı bir dergide bilinçsizce yapılan “Zeytin dalında siyahlaşmaz daha sonraki kimyasal evrelerden geçirilerek karartılır “ haberi karşısında sıkıntı yaşadıklarını ve haberde konu edilen zeytinin bilinçlice yetiştirilip zamanında toplanıldığı taktirde zeytinin dalında siyahlaştığını açıkladı.

Mehmet Balcı “ Genel Basında aylık olarak çıkan atlas dergisinde zeytin ile ilgili yapılan bilinçsizce yapılan haber yüzünden bölgemizde zeytincilik ile uğraşanların kafalarını karıştırmakla kalmayıp yanlış bilgilendirme yaptılar. Zeytin normal zamanında toplanır bilinçlice yetiştirildiği taktirde dalında siyah renk alır. Zeytincilik Üretme İstasyonu olarak zeytine her hangi bir kimyasal madde karıştırılmamaktadır. Su ve tuz yani salamura yapılarak zeytine tat veriyoruz.”  dedi.


Körfez Haber Ajansı
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 12:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİL MERTER KORKMAZ IP: 88.241.228.xxx Tarih : 1.02.2009 21:28:15

sayın mehmet balcı ya katılıyorum ben yaklaşık 5 seneden beri zeytin teknolojisi ve endüstrisi böümüü okuorumlise zamanında mehmet beyin derslerine girmiştim bigisiyle bilgileriyle tartışımaz biridir . bu tür yanlış bilgiler bizleri de çok zor durumda bırakmaktadır bukonuda bilgisiz insanlar için tüm ülkede bilgilendirme yapılmalıdır.