18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Zeytinlik'e kitap evi

Edremit İlçesi’ne bağlı Zeytinli Beldesinde, belediye tarafından bir kitapevi oluşturulması için çalışma başlatıldı.

Zeytinli Belediyesi Kültür Sanat Derneği çatısı altında kurulacak kitapevinin hazırlanmasına ise beldede iyi bir okur olan ev hanımı Meltem Ertoy gönüllü oldu. Belediye Basın Danışmanı Nazmiye Günay ile birlikte çalışmalara başlayan Ertoy, ilk olarak kitap toplama kampanyası başlattı. Edremit bölgesinde evinde okunmayan kitaplar bulunanların eserleri Zeytinli Belediyesi tarafından adresten alınacak.

Halktan özellikle kitap severlerden destek beklediğini ifade eden Ertoy, beldede en büyük eksikliğin kütüphane bulunmaması olduğunu söyledi. Kendisinin kitap kurdu olduğunu ve birikimini değerlendirmek istediğini ifade eden Ertoy, "Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile görüştüğümde yararlı bir iş yapmak istediğimi söyledim. İlgi alanlarımı sorduğunda kitaplar olduğunu söyleyince kendisinin böyle bir projesi olduğunu yardım etmemi isteyince ben de seve seve destek vereceğimi belirtip, kütüphane kurulmasında gönüllü çalışma kararı aldım" dedi.

Kütüphanenin kurulması ile öğrencilere kaynak eserler sunacaklarını kaydeden Meltem Ertoy, "En önemlisi vatandaşlarımızın vakitlerini daha iyi değerlendirebileceği bir kütüphane ve kültür eğlence merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Edremit bölgesindeki duyarlı vatandaşların destekleriyle kitap ihtiyacımızı kısa sürede tamamlayacağımızı düşünüyorum. Üyelik sistemi ile evlere kitap verilecek kütüphanede, çocukları istifade etmesi için hikayet kitapları da bulunacak" diye konuştu.

Belediye Basın Danışmanı Nazmiye Günay ise, kütüphanenin bulunmamasını önemli bir eksiklik olarak gördükleri için böyle bir projeyi hazırladıklarını söyledi. Günay, "Belediye eski binası tamamen kültür ve sanat etkinliklerine ayrıldı. Mekan sorunu da olmayacak. Tüm halktan özellikle kitap severlerin projeye sahip çıkarak destek vermelerini bekliyoruz. Eğitimci olan Belediye Başkanı Şadan Aytaç, bu konuya özel önem veriyor. Kitap insanın dünyasını genişleteceği için hem topluma hem de beldeye yararlı bireyler yetişmesinde belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz " dedi.

edremit
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 13:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?