14
Haziran
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye Meclisi toplandı

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, Kasım ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Yunus Bozbey, toplantıda her şeyin şeffaf olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Yunus Bozbey'in başkanlığında toplanan belediye meclisi, 10 gündem maddesini görüştü. Toplantıda CHP'li üyeler; daha önce alınan Akçay Yolu üzerindeki arsa ile ilgili olarak alınan meclis kararının yeniden görüşülmesini talep etti. Gergin dakikaların yaşandığı görüşmede karar 9-6 oyla reddedildi.

Toplantıda 4081 sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu'nun 4. maddesi gereği Çiftçi Malları Koruma Meclisi 5 asil, 5 yedek üyeden oluştu. Asil üyeliğe İbrahim Kopuk, Ramazan Özdemir, İsmail Dönder, S. Cevdet Ercan ve Cemal Tavşan getirilirken, yedek üyeliğe ise Ali Tosun, Cemil Aksu, Mustafa Altan, Mustafa Akın ve Vahap Güreli getirildi.

5393 sayılı belediye kanununa göre ihtisas komisyonlarına ödenecek olan Huzur Hakkı ücretinin 1 yıllık 25 YTL olmasına, belediye personeline kanunlar ile ilgili eğitim verilebilmesi için hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenmesine de oybirliğiyle karar verildi.

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Adil Yıldız, gazi ve şehit ailelerine su ücretlerinde indirim yapılmasını önerdi. Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, toplantının sonunda, 19 ay içerisinde yaptığı icraatları anlatarak, "Biz bu koltuklara kendi isteğimizle gelmedik.

Bizleri buraya halkımız getirdi. 5 yıllık bir sınav süreci içerisindeyiz. Bu sürede sınavı iyi vermek için gayret ediyoruz. Seçildiğimiz zaman Edremit Belediyesi sınırları dışında kalan tüm mal varlıklarını satacağımızı söylemiştik.

Şimdi de bunu yapıyoruz. Çünkü daha önceki meclis toplantılarında sınırlarımız dışındaki mal varlıklarımızı satmayı onaylamıştık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?