23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İlk sefer heyecanı

Akçay Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası’nın garantörlüğünde kiralanan Deniz Otobüsü mülki erkanın katılımı ile Körfez içerisinde ilk deneme seferini yaptı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu Akçay-Midilli arasında seferlerin Cuma günü başlayacağını söyledi.

Akçay Deniz Hudut Kapısı’nın açılmasından sonra Akçay Belediyesi ile Midilli arasında seferler yapılması için verilen mücadele meyvelerini vermeye başladı. Akçay Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası garantörlüğünde Derme Tur tarafından kiralanan “Bodrum Prenses” isimli deniz otobüsü dün ilk seferini Körfez içerisinde deneme amaçlı olarak yaptı.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay Deniz Hudut Kapısı’nın Akçay Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası’nın desteği ile Temmuz ayında yeniden açıldığını hatırlattı, “Midilli ve Akçay arasında seferler yapması için Yine belediyemiz ve Edremit Ticaret Odamızın garantörlüğünde Bodrum Ekspres firmasından 120 yolcu kapasiteli deniz otobüsü kiralandı. Seferleri daha önce başlatmayı hedefliyorduk ancak, ancak hem ülkemizde ki hem de Yunanistan’da ki bürokratik işlemleri ancak tamamladık” dedi.

Seferlerin Cuma gününden itibaren başlayacağını da vurgulayan Başkan İnceoğlu, “Seferlerin başlaması ile Akçay başta olmak üzere Körfez bölgesi yeni ekonomik kazanımlar elde edecektir” dedi. Derme Tur Seyahat Acentesi Sahibi Adem Kuşcuoğlu ise, “Bodrum Prenses” isimli deniz otobüsünün 120 yolcu kapasiteli olduğunu saatte 32 deniz mili hız yaptığını ve diğer tekneler ile 3,5 saatte gidilen Midilli Akçay arasının 1 saat 15 dakika da gidildiğini söyledi. İlk olarak haftada üç gün yapılacak olan seferlerin talebe göre arttırılabileceğini söyledi.

Deniz otobüsü için Ulaştırma Bakanlığından Foça, Dikili ve İzmir’e hat alındığını da vurgulayan Kuşcuoğlu talebe göre bu hatlarında kullanılabileceğini ifade etti. Tanıtım turuna Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Karaağaç Belediye Başkanı Şenol Halkalı, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, Zeytinli Belediye Başkan Vekili İlker Balık, Edremit Belediye Başkan Vekili Serdar Türkol, Edremit Ticaret Odası Başkanı Erol Ürer, Liman Başkanı Cemal Tilkici, siyasi partilerin ilçe başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:28:03
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 12:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?