18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

jeotermal enerjiye yüzde 36 oranında zam

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, jeotermal enerji abone ücretlerine yüzde 36 oranında zam yaptı. Yaklaşık 3 yıldır ilk etap olarak belirlenen bin 500 konutlu sistemde abone aylık ücretine bu yıl ilk kez zam yapıldığı belirtildi. Abone bedellerinin metre kare ölçüsüne göre tespit edildiği açıklandı.

100 metre karelik dairenin abonelik fiyatı aylık 30 YTL'den 41 YTL olurken, 170 metre karelik dairenin ise 70 YTL ödeyeceği ifade edildi. Her yıl enflasyon oranında zam yapılması kararına rağmen 2 yıldır abone ücretine zam yapılmadığını dile getiren yetkililer, bu yıl da makul miktarda zam yapılarak halkın mağdur edilmemesine dikkat edildiğini söyledi.

5 bin konuta daha enerji verilmesi için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden yetkililer, ön abonelik kayıtlarının Ekim ayı içerisinde başlayacağını dile getirdi. Bu arada 5 yıldır sürdürülen kuyu çalışmaları devam ediyor. Edremit Belediyesi'nin kendi imkanları ile açtığı 3 kuyuya, İller Bankası tarafından açılan 4 kuyunun daha katılması ile birlikte jeotermal kuyu sayısı 7'ye çıktı. Açılan son kuyu ile birlikte 7 bin 500 konuta sıcak su verilmesi hedefleniyor. İller Bankası tarafından açılan kuyular, şu anki kapasitesi ile ikinci etap olarak adlandırılan 7 bin 500 konutu ısıtabilecek seviyeye ulaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?